Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jul01

Sinds enkele maanden integreert Vinçotte meer en meer drones in haar activiteiten. Deze hoogwaardige technologie maakt het onder andere mogelijk om industriële gebieden die voor mensen moeilijk toegankelijk zijn visueel te inspecteren. Ook kan de operationele en economische efficiëntie van inspecties ermee verbeterd worden en bieden drone inspecties een nieuwe, nauwkeurigere en kwalitatief betere bron van informatie.

Meer lezen
jun04

In het coronatijdperk zijn zowat alle activiteiten van Citycubes - een brand-activation marketingbureau gespecialiseerd in pop-ups & eventmarketing - verboden. Daardoor zagen ze hun omzet kelderen. Maar bij Citycubes zijn ze creatief en blijven ze niet bij de pakken zitten. Na enkele brainstorms lanceerden ze disinfect.be. Een concept met containers, muren en balies die ervoor zorgen dat mensen op een efficiënte manier een aantal risico-beperkende stappen kunnen doorlopen. Zo worden veiligere ruimtes gecreëerd voor klanten, werknemers en leveranciers van winkels en bedrijven.

Meer lezen
apr23

Vinçotte voert al jaren de inspecties voor BASF uit. Sinds 2019 is BASF ook een cocreatiepartner geworden om de transitie te versnellen naar de digitale inspectie van besloten ruimten met behulp van drones en robots. Het gaat hier om een baanbrekende samenwerking die opmerkelijke resultaten oplevert! Vandaag boeken Vinçotte en BASF grote vooruitgang op het vlak van de inspectietechnieken. Zij zetten eveneens grote stappen in de optimalisering van de bijhorende operationele processen: de voorbereiding van de installatie, het onderhoud, de reparaties, enz.

Meer lezen
nov15

Op 8 november organiseerde Vinçotte de Drones & Robotics Discovery Day bij Afton Chemical. Op dit evenement konden enkele klanten onze nieuwe drone- en robotica inspectiediensten ontdekken. Recente technologische ontwikkelingen op vlak van stabiliteit, halfautomatische besturing en geavanceerde meetapparatuur maken het nu met drones mogelijk om de manier waarop we toegevoegde waarde bieden aan onze klanten te herzien. Als pionier in veiligheid biedt Vinçotte oplossingen voor de uitdagingen van industrieleiders: het verminderen of uitsluiten van het betreden van besloten ruimtes, de totale inspectiekosten verminderen en de kwaliteit van waarnemingen verbeteren.

Meer lezen
okt21

Vinçotte en Febelauto hebben het gemeenschappelijke doel om de standaard voor erkende autorecyclage centra hoog te houden. Het gaat immers over gevaarlijke afvalstoffen en die verdienen de nodige aandacht. Met de opkomst van hybride en elektrische voertuigen (HEV) is het meer dan ooit nodig om op een veilige en kwaliteitsvolle manier om te gaan met afgedankte autowrakken. Galloo is het eerste bedrijf dat klaar is voor de recyclage van HE-voertuigen en na inspectie door Vinçotte de EC+-erkenning kreeg.

Meer lezen
okt03

De Nemo Link-interconnector is een 140 kilometerlange verbinding tussen België en Groot-Brittanië via onderzeese en ondergrondse elektriciteitskabels. Het stroomtransport en de transformatie vlot laten verlopen vereist een erg specifieke en complexe technische infrastructuur. De ingenieurs van Vinçotte controleerden zowel de technische uitrusting als de stabiliteit en wind- en waterdichtheid van de gebouwen op het Belgische grondgebied. Zo weet de bouwheer zeker dat alles aan de Europese en Belgische normen voldoet.

Meer lezen
sep03

Als expert in elektriciteit én in het veilig gebruik van steigers ontwikkelden we LICAIS een nieuw steigermodel dat rond de transformatoren kon gebouwd worden. Daarbij hielden we rekening met alle veiligheidsvereisten van Elia, de mogelijkheden van de steigerbouwer Altrad en de planning van de verschillende aannemers op de site waar we ook de veiligheidscoördinatie deden.

Meer lezen
aug14

Het is gebeurd: sinds dinsdag 13 augustus 2019 omhult de Arc Majeur van Bernard Venet de E411 in Lavaux-Ste-Anne. Soms zijn woorden niet voldoende om te omschrijven wat er de laatste dagen gebeurde...

Meer lezen
jun12

Van bij de start in 1872 liep Vinçotte al voorop in een alsmaar veranderende wereld maar in 2017 werd mogelijk het grootste veranderingsproject binnen de geschiedenis van Vinçotte gestart: de digitalisering van de operaties. Met één doel: onze klanten een nog betere service verlenen dankzij een efficiënte centrale planning en digitale tools waarmee rapporten onmiddellijk worden afgeleverd.

Meer lezen
jun12

Vinçotte heeft in 2021 Digi-Tags gelanceerd waarmee alle veiligheidsinformatie en inspectiedata van een toestel in een fractie van een seconde op eender welk moment van de dag en eender waar beschikaar is. U scant de Digi-Tag en krijgt meteen de veiligheidsstatus te zien voor het toestel gebruikt wordt!

Digi-Tags is een unieke oplossing die gestructureerde gegevens via een scan publiek toegankelijk maakt en tegelijkertijd vertrouwelijke informatie beveiligt. De volledige uitleg over Digi-Tags vindt u op vincotte.be/digitags

In het filmpje hieronder ziet u hoe het idee van het Digi-Tags product ontstaan en ontwikkeld is vanuit onze innovatie afdeling.

Meer lezen