Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
dec28

Lessen in schakelen onder hoogspanning

Philips Lighting in Turnhout is het eerste bedrijf dat bij een opleiding Hoogspanning gebruik maakte van de nieuwe didactische wagen van Vinçotte Academy. Die bevat een reële hoogspanningscabine zodat medewerkers ervaring kunnen opdoen in het schakelen zonder de eigen hoogspanningsinstallatie zonder stroom te zetten.

Meer lezen
nov07

Het gouden European Water Stewardship certificaat bevestigtde vooruitstrevende rol van Monsanto inzake waterbeheer

De Antwerpse vestiging van Monsanto heeft als eerste Belgischebedrijf in de chemiesector een gouden European WaterStewardship-certificaat behaald. In 10 jaar tijd wist het bedrijf zijnwaterverbruik met bijna een kwart terug te dringen – goed vooreen besparing van 1 miljoen m3 water per jaar.

Meer lezen
okt19

Veiligheidsopleidingen voor onderhoudstechniekers

bpost bestaat uit een netwerk van 670 postkantoren en 675 postpunten. Dagelijks verdeelt het maar liefst 10 miljoen brieven en 100 000 pakjes over heel België. Vinçotte Academy tekende een succesvolle opleiding op maat uit voor de techniekers op de afdeling Maintenance van bpost.

Meer lezen
okt17

Lotus Bakeries ontving het label ‘CO2-Neutral’ voor zijn verregaande inspanningen om zijn CO2-uitstoot terug te schroeven

In vier jaar tijd reduceerde Lotus zijn klimaatimpact met 35%. Ruim boven de 20%-doelstelling die Europa tegen 2020 wilt behalen. Vinçotte controleerde de inspanningen en certificeerde Lotus.

Meer lezen
sep27

APAC-controles op anticorrosief verfsysteem

Een mastodont van 551 meter staal en beton, die dagelijks zo’n 68.000 voertuigen over de Maas loodst. Dat is, in een notendop, het viaduct van Beez in Namen. In 2013 gaf Waals infrastructuurbeheerder Sofico er het startschot voor een reeks renovatie- en herstelwerken. Om het viaduct letterlijk in de verf te zetten, deed Sofico een beroep op de tijdelijke vereniging Apruzzese-Rinaldi. Dat een likje verf niet zou volstaan, spreekt voor zich. Apruzzese-Rinaldi zorgde voor een ingenieus, anticorrosief verfsysteem. Met het oog op een APAC kwaliteitsgarantie, werd de coating in 2014 van onder tot boven door Vinçotte gecontroleerd.

Meer lezen
jun08

Na een succesvolle audit kan Blue Moon, een bedrijf gespecialiseerd in de technische ondersteuning van corporate events, aan zijn klanten het VCA*-certificaat voorleggen. Opdrachtgevers en de eigen werknemers krijgen dankzij het veiligheidsbeheerssysteem de garantie dat er steeds in veilige en optimale omstandigheden gewerkt wordt.

Meer lezen
mei22

Vinçotte heeft Emerson Climate Technologies Welkenraedt gecertificeerd voor de gestructureerde aanpak van zijn energiebeheer. Het is de eerste Europese site van de Emerson-groep die de ISO 50001-certificatie behaalt. Weer een stap verder in de energie beheersing inspanningen van de site.

Meer lezen
jan20

Partners op vlak van explosieveiligheid

AMDS Benelux en Vinçotte ontwikkelden samen een uniek concept om explosierisico’s te beheersen en te voldoen aan de Europese ATEX-wetgeving.

Meer lezen
dec10

Controle van alternatoren in kerncentrales

EDF is één van de grootste elektriciteitsproducenten ter wereld — elke dag doen miljoenen bedrijven en consumenten beroep op EDF voor hun elektriciteit. Om dit te garanderen, richt EDF zich naar Vinçotte om hen te helpen bij de controle van de alternatoren in de kerncentrales.

Meer lezen
nov23

U moet een interventie uitvoeren in de kerncentrale van Tihange? U moet er een nieuwe machine installeren? Een onderhoudsopdracht misschien of een keuring? Dan is de kans bijna 100% dat uw eerste halte op dit parcours de opleiding rond veiligheidscultuur is, die Vinçotte en Electrabel samen organiseren.

Meer lezen