Vinçotte news blog

Follow us on our blog and stay up to date!
Jan30

Advanced inspection techniques and Remote visual inspection (RVI) techniques such as drones & robots produce a large amount of data. By creating a digital twin of your critical equipment, incorporating a digital inspection plan, enabling advanced & less intrusive inspection techniques Vinçotte changed the vision on testing and inspections.

Read more
Jul11

With over 50 years of experience in the automotive sector, we are proud to say we have immense technical knowledge within our company. But that’s not all, we also have a great depth of knowledge on UN and EU compliance regulations.

Read more
Jun20

Working with numerous customers, Vinçotte inspects a very high proportion of glass used in the automotive market. In Europe Vinçotte has most likely certified your windscreen or other glass panes on your vehicle.

Read more
Jun13

The Honda e was not launched in every European country, but it is the cutest full electric city car we have ever seen. Looking like a character from the movie Cars, this small car is packed full of technology.

Read more
Dec17

Vinçotte’s inspection operations will benefit from hibot’s revolutionary robotic systems

Read more
Nov14

Robuuste milieuclaims opzetten die voldoen aan de bepalingen van de ISO 14020-normen? Dat is wat Vinçotte gedaan heeft voor het Green Origin-programma van Air Liquide.

Lees meer
May24

Strukton Rail – onderdeel van de Strukton Groep – biedt een uitgebreid servicepakket aan op het vlak van railinfrastructuur, spoorvoertuigen en mobiliteitssystemen. In België telt het onder meer Infrabel, De Lijn, TEC en MIVB onder zijn klanten, maar ook in tal van andere landen staat het bedrijf in voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van geavanceerde spooroplossingen. Om de veiligheid en kwaliteit van zijn indrukwekkende machinepark te garanderen en tegelijk verder te bouwen aan een breed gedragen veiligheidscultuur, klopte Strukton Rail in 2015 aan bij Vinçotte.

Read more
Mar22

Op 20 maart 2013 behaalde industriële wasserij St-Joris als eerste bedrijf in België het SR10-certificaat en bewijst hiermee zijn maatschappelijk engagement naar de gemeenschap. En dit met de felicitaties van Vinçotte, die zo de kick-off gaf van een nieuwe certificatieprocedure, een zeer waardevol buitenbeentje in zijn hoofdzakelijk technische certificatenportefeuille.

Read more
Jan25

Eind maart nam de UCL de nieuwe didactische hoogspanningscabine van Vinçotte in Gembloux in gebruik. Besluit: een opleiding in reële omstandigheden om de juiste handelingen te trainen, de juiste vragen te leren stellen en in alle veiligheid te interveniëren. Een nieuwe must!

Read more