Vinçotte news blog

Follow us on our blog and stay up to date!
Nov22

Vilvoorde, November 2018 - New technologies generate new opportunities. Vinçotte is also sailing along with the latest trends with the aim of making inspections Future Proof. We use tests to find out what the advantages of these technologies are and then convert them to improve current activities. For example, an innovation project with drones was recently launched for the thermographic inspection of high-voltage lines.

Read more
Nov14

Robuuste milieuclaims opzetten die voldoen aan de bepalingen van de ISO 14020-normen? Dat is wat Vinçotte gedaan heeft voor het Green Origin-programma van Air Liquide.

Lees meer
May24

Strukton Rail – onderdeel van de Strukton Groep – biedt een uitgebreid servicepakket aan op het vlak van railinfrastructuur, spoorvoertuigen en mobiliteitssystemen. In België telt het onder meer Infrabel, De Lijn, TEC en MIVB onder zijn klanten, maar ook in tal van andere landen staat het bedrijf in voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van geavanceerde spooroplossingen. Om de veiligheid en kwaliteit van zijn indrukwekkende machinepark te garanderen en tegelijk verder te bouwen aan een breed gedragen veiligheidscultuur, klopte Strukton Rail in 2015 aan bij Vinçotte.

Read more
Mar22

Op 20 maart 2013 behaalde industriële wasserij St-Joris als eerste bedrijf in België het SR10-certificaat en bewijst hiermee zijn maatschappelijk engagement naar de gemeenschap. En dit met de felicitaties van Vinçotte, die zo de kick-off gaf van een nieuwe certificatieprocedure, een zeer waardevol buitenbeentje in zijn hoofdzakelijk technische certificatenportefeuille.

Read more
Jan25

Eind maart nam de UCL de nieuwe didactische hoogspanningscabine van Vinçotte in Gembloux in gebruik. Besluit: een opleiding in reële omstandigheden om de juiste handelingen te trainen, de juiste vragen te leren stellen en in alle veiligheid te interveniëren. Een nieuwe must!

Read more
Jan09

Vinçotte bevestigt dat het bedrijvencentrum dat werd gerealiseerd door Houyoux Constructions naar behoren ontworpen en gebouwd werd

Het bedrijvencentrum Novalis, dat in Aye in 2014 werd geopend, werd ontworpen en gebouwd volgens de regels van de kunst. Dat besloot Vinçotte na a oop van deze omvangrijke werken die werden uitgevoerd door Houyoux Constructions.

Read more
Dec28

Lessen in schakelen onder hoogspanning

Philips Lighting in Turnhout is het eerste bedrijf dat bij een opleiding Hoogspanning gebruik maakte van de nieuwe didactische wagen van Vinçotte Academy. Die bevat een reële hoogspanningscabine zodat medewerkers ervaring kunnen opdoen in het schakelen zonder de eigen hoogspanningsinstallatie zonder stroom te zetten.

Read more
Nov07

Het gouden European Water Stewardship certificaat bevestigt de vooruitstrevende rol van Monsanto inzake waterbeheer

De Antwerpse vestiging van Monsanto heeft als eerste Belgische bedrijf in de chemiesector een gouden European Water Stewardship-certificaat behaald. In 10 jaar tijd wist het bedrijf zijn waterverbruik met bijna een kwart terug te dringen – goed voor een besparing van 1 miljoen m3 water per jaar.

Read more
Oct19

Veiligheidsopleidingen voor onderhoudstechniekers

bpost bestaat uit een netwerk van 670 postkantoren en 675 postpunten. Dagelijks verdeelt het maar liefst 10 miljoen brieven en 100 000 pakjes over heel België. Vinçotte Academy tekende een succesvolle opleiding op maat uit voor de techniekers op de afdeling Maintenance van bpost.

Read more