Vinçotte news blog

Follow us on our blog and stay up to date!
Oct17

Lotus Bakeries ontving het label ‘CO2-Neutral’ voor zijn verregaande inspanningen om zijn CO2-uitstoot terug te schroeven

In vier jaar tijd reduceerde Lotus zijn klimaatimpact met 35%. Ruim boven de 20%-doelstelling die Europa tegen 2020 wilt behalen. Vinçotte controleerde de inspanningen en certi ceerde Lotus.

Read more
Sep27

APAC-controles op anticorrosief verfsysteem

Een mastodont van 551 meter staal en beton, die dagelijks zo’n 68.000
voertuigen over de Maas loodst. Dat is, in een notendop, het viaduct
van Beez in Namen. In 2013 gaf Waals infrastructuurbeheerder Sofico
er het startschot voor een reeks renovatie- en herstelwerken. Om het
viaduct letterlijk in de verf te zetten, deed Sofico een beroep op de
tijdelijke vereniging Apruzzese N.V-Rinaldi N.V.. Dat een likje verf
niet zou volstaan, spreekt voor zich. Apruzzese-Rinaldi zorgde voor
een ingenieus, anticorrosief verfsysteem. Met het oog op een APAC kwaliteitsgarantie, werd de coating in 2014 van onder tot boven door
Vinçotte gecontroleerd.

Read more
Jun08

VCA* voor Blue Moon uit Aartselaar

Na een succesvolle audit kan Blue Moon, een bedrijf gespecialiseerd in de technische ondersteuning van corporate events, aan zijn klanten het VCA*-certificaat voorleggen. Opdrachtgevers en de eigen werknemers krijgen dankzij het veiligheidsbeheerssysteem de garantie dat er steeds in veilige en optimale omstandigheden gewerkt wordt.

Read more
May22

Vinçotte heeft Emerson Climate Technologie Welkenraedt gecertificeerd voor de gestructureerde aanpak van zijn energiebeheer. Het is de eerste Europese site van de Emerson-groep die de ISO 50001-certificatie behaalt. Weer een stap verder in de energiebeheersingsinspanningen van de site.

Read more
Jan20

Partners op vlak van explosieveiligheid

AMDS Benelux en Vinçotte ontwikkelden samen een uniek concept om explosierisico’s te beheersen en te voldoen aan de Europese ATEX-wetgeving.

Read more
Dec10

Controle van alternatoren in kerncentrales

EDF is één van de grootste elektriciteitsproducenten ter wereld — elke dag doen miljoenen bedrijven en consumenten beroep op EDF voor hun elektriciteit. Om dit te garanderen, richt EDF zich naar Vinçotte om hen te helpen bij de controle van de alternatoren in de kerncentrales.

Read more
Nov23

U moet een interventie uitvoeren in de kerncentrale van Tihange? U moet er een nieuwe machine installeren? Een onderhoudsopdracht misschien of een keuring? Dan is de kans bijna 100% dat uw eerste halte op dit parcours de opleiding rond veiligheidscultuur is, die Vinçotte en Electrabel samen organiseren.

Read more
Nov10

Carrefour Belgium maakt deel uit van de Carrefour Group, één van de toonaangevende retailers ter wereld. Carrefour engageert zich elke dag om zorg te dragen voor haar klanten, maar ook voor haar medewerkers en voor de planeet. Hier staan duurzame lange termijn- relaties centraal en zo ook met Vinçotte Agrifood.

Read more
Oct29

Vinçotte heeft in Polen een project afgerond voor het niet-destructief testen van lasnaden bij de bouw van een nieuwe LNG terminal. Speciaal voor dit project werd een accreditatie bekomen om het onderzoek met AUT (Automatisch Ultrasoon Testen) te mogen doen, waardoor de klant een inke tijdswinst kon boeken zodat de vooropge- stelde deadline opnieuw haalbaar werd.

Read more