Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jun20

Working with numerous customers, Vinçotte inspects a very high proportion of glass used in the automotive market. In Europe Vinçotte has most likely certified your windscreen or other glass panes on your vehicle.

Meer lezen
jun13

The Honda e was not launched in every European country, but it is the cutest full electric city car we have ever seen. Looking like a character from the movie Cars, this small car is packed full of technology.

Meer lezen
apr27

Het bekendste viaduct van ons land, het Viaduct van Vilvoorde, is na 45 jaar toe aan een grondige renovatie. Met een gemiddelde hoogte van 35 meter, heel wat hoogteverschillen en de grote cirkelboog met een straal van 700 meter, belooft dit een huzarenstuk te worden. Eentje waar we met onze vakkennis en enthousiasme graag aan meewerken!

Meer lezen
mrt03

Water-link werkt samen met Suivo om alle voertuigen, machines en gereedschappen in kaart te brengen en op te volgen. Omdat ongeveer 2600 van deze assets periodiek gekeurd worden door Vinçotte bleek al snel dat door een slimme koppeling met de MyVinçotte / Digi-Tags omgeving enorm veel administratieve tijd bespaard kan worden.

Meer lezen
jan19

Nautilus - een 23.000 m2 groot complex met 4 appartementsblokken van 7 tot 17 verdiepingen en twee kelders van 8.700 m2 - en Atlantis - 3 appartementsblokken van 7 verdiepingen met winkelruimtes en een parkeergarage - vormen samen een groot gebouwencomplex aan het Kanaal van Anderlecht. Vinçotte nam alle uitdagingen van deze nieuwbouw onder de loep en werkte van bij de start van het project nauw samen met de klanten.

Meer lezen
jan14

De inspectieactiviteiten van Vinçotte zullen profiteren van de revolutionaire robotsystemen van hibot.

Meer lezen
jan10

De lijn Horta-Avelin tussen België en Frankrijk is een bovengrondse 380 kV-hoogspanningsverbinding. Om te voorzien in de toekomstige behoeften van het elektriciteitsnet heeft Elia de hoogspanningslijn versterkt. Vinçotte voerde de veiligheidscoördinatie uit.

Meer lezen
okt15

Sinds enkele jaren leveren experts inspanningen om de geluidscriteria te verbeteren en te harmoniseren, wat een welbepaald geluidscomfort in alle openbare en private gebouwen moet opleveren. De meeste bestaande normen en criteria waren immers al decennia oud en stemden niet meer overeen met de standaarden voor geluidscomfort in nieuwbouw.

Bijgevolg zijn de oude normen die van toepassing waren op gebouwen grondig herzien met als doel duidelijkere en meer doelgerichte normen te formuleren voor de verschillende gebouwen in kwestie.

Meer lezen
sep22

Ziekenhuizen zijn verplicht om op regelmatige basis hun technische installaties te laten keuren. Az Groeninge werkt daarvoor samen met Vinçotte. De samenwerking loopt al jarenlang, wat voor een vertrouwensrelatie zorgt. Het bedrijf doet heel wat meer, zoals mee nadenken over oplossingen. Dat zorgt voor een grote meerwaarde.

Meer lezen
aug28

PERSBERICHT 28/08/2020 - Scholen moeten tegen 1 september een volledige risicoanalyse en draaiboek klaar hebben om hun poorten opnieuw veilig te kunnen openen. Keuringsbedrijf Vinçotte beseft dat de tijd dringt en reikt daarom de overheid, scholen en scholenkoepels de hand. Op basis van een uitgewerkte veiligheidsanalyse kunnen de experten van Vinçotte scholen bijstaan opdat ze in elke van de vier scenario’s (groen, geel, oranje en rood) les kunnen blijven geven. Met de analyse wil Vinçotte bovendien vermijden dat scholen de richtlijnen verschillend zouden interpreteren.

Meer lezen