Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
nov10

Carrefour Belgium maakt deel uit van de Carrefour Group, één van de toonaangevende retailers ter wereld. Carrefour engageert zich elke dag om zorg te dragen voor haar klanten, maar ook voor haar medewerkers en voor de planeet. Hier staan duurzame lange termijn-relaties centraal en zo ook met Vinçotte.

Meer lezen
okt29

Vinçotte heeft in Polen een project afgerond voor het niet-destructief testen van lasnaden bij de bouw van een nieuwe LNG terminal. Speciaal voor dit project werd een accreditatie bekomen om het onderzoek met AUT (Automatisch Ultrasoon Testen) te mogen doen, waardoor de klant een inke tijdswinst kon boeken zodat de vooropgestelde deadline opnieuw haalbaar werd.

Meer lezen
sep21

Le Gai Séjour in Thuin is het eerste openbare rusthuis in België dat het ISO 9001-certificaat behaalde. Tijdens de renovatie zijn het niet enkel de gebouwen die vernieuwd werden, ook het beheer van het dagdagelijkse leven in het rusthuis werd grondig onder de loep genomen. Na drie jaar zwoegen heeft Vinçotte in juni 2012 de kwaliteit van de dienstverlening erkend door het Europese certificaat ISO 9001:2008 te verlenen voor 15 werkingsprocessen.

Meer lezen
jun23

De recente uitreiking van het 5.000ste lSO 9001 certificaat mag met gepaste trots een mijlpaal genoemd worden. Het mag een gelukkig toeval heten dat net Katoen Natie, één van ’s werelds leidende logistieke dienstverleners deze eer te beurt valt. “Ik moet wel zeggen dat Katoen Natie, mathematisch gezien, een goede kanshebber was”, vertelt Vinçotte Lead Auditor Dimitri van Hilst. “In de voorbije jaren leverde Vinçotte immers al meer dan 50 ISO- certificaten en gecombineerde certificaten af aan Katoen Natie.

Meer lezen
mei18

Totaalservice met Rope Access

Om op hoogte of op moeilijk bereikbare plaatsen inspecties en structureel onderzoek uit te voeren heeft Vinçotte internationaal een samenwerking opgezet met de RAC Group, een Canadees bedrijf gespecialiseerd in zogenaamde Rope Accesstechnologie. Speciaal getrainde technici voeren de werken uit aan touwen, met technieken afkomstig uit de speleologie. Omdat daarbij geen stellingen nodig zijn, levert de methode een aanzienlijke tijdswinst en kostenbesparing.

Meer lezen
feb10

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, ontwikkelt samen met zijn Britse joint-venture partner National Grid InterconnectorLimited het project ‘Nemo Link’: een onderzeese verbinding tussen de hoogspanningsnetwerken van België en het Verenigd Koninkrijk. Zo kunnen beide landen onderling stroom verhandelen, de bevoorradingszekerheid verhogen en de stijgende integratie van hernieuwbare energie beter opvangen.

Meer lezen
jan14

Fireforum vzw stelt zich tot doel een efficiënte ‘veiligheidsketen brand’ te bewerkstelligen om de brandveiligheid van personen en goederen te bevorderen. In dit kader werd een nieuw vrijwillig kwaliteitslabel gelanceerd. Audi Brussels was één van de eerste bedrijven die op 21 november 2013 zijn ‘Fireforum Certified Building’ (FCB) certificaat in ontvangst mocht nemen.

Meer lezen