Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
okt 21

Vinçotte en Febelauto hebben het gemeenschappelijke doel om de standaard voor erkende autorecyclage centra hoog te houden. Het gaat immers over gevaarlijke afvalstoffen en die verdienen de nodige aandacht. Met de opkomst van hybride en elektrische voertuigen (HEV) is het meer dan ooit nodig om op een veilige en kwaliteitsvolle manier om te gaan met afgedankte autowrakken. Galloo is het eerste bedrijf dat klaar is voor de recyclage van HE-voertuigen en na inspectie door Vinçotte de EC+-erkenning kreeg.

Meer lezen
okt 16

Vanaf 01/11/19 worden de activiteiten van Vinçotte Controlatom vzw volledig geïntegreerd binnen Vinçotte. Controlatom gaat vanaf dan officieel verder als een business unit van Vinçotte NV.

Meer lezen
okt 16

Op 17 oktober 2019 vindt de eerste Acoustic Day plaats. Deze eerste nationale beurs voor bouwakoestiek is een dag gewijd aan de spelers uit de bouw- en renovatiesector, een beurs om akoestische kwaliteit te garanderen vanaf het begin van uw project, een evenement dat akoestiek bovenaan de agenda plaatst

Meer lezen
okt 14

Elk jaar ontmoeten honderden top professionals uit de vastgoedsector elkaar tijdens het grote partner event van UPSI/BVS. Vinçotte is daarbij uiteraard ook aanwezig want bouwen aan morgen, dat doen we samen met onze klanten. Tienduizenden bedrijven uit de bouw- en vastgoedsector vertrouwen daarvoor op Vinçotte's gespecialiseerde business unit Building.

Meer lezen
okt 07

Het huidige Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) dateert van 1981 en is van toepassing op alle verschillende soorten elektrische aspecten zoals productie, transport, verdeling en gebruik. In 2013 werd beslist om het volledig aan te passen en het grote werk is nu klaar. In de 37 jaar dat het AREI bestaat, heeft het al verschillende veranderingen ondergaan maar nooit in zon mate. Om u zo snel mogelijk voor te bereiden op de toepassing ervan is Vinçotte gestart met AREI studiedagen. Het nieuwe AREI treedt nl. in werking de eerste dag van de achtste maand na de publicatie in het Belgisch Staatsblad en de publicatie is voor zeer binnenkort. Vanaf deze datum moeten alle elektrische installaties voldoen aan het nieuwe AREI. Geen tijd te verspillen dus...

Meer lezen
okt 04

Agoria lanceert het "Be the change" initiatief om vorm te geven aan de duurzame arbeidsmarkt van morgen en stelt daarbij 4 doelstellingen voorop: upgrading van de skills van alle medewerkers, omscholing van werkenden en werklozen, activering en technology als facilitator. Vinçotte onderschrijft het "Be the change"-charter en gaat het engagement aan om het personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Meer lezen
okt 03

De Nemo Link-interconnector is een 140 kilometerlange verbinding tussen België en Groot-Brittanië via onderzeese en ondergrondse elektriciteitskabels. Het stroomtransport en de transformatie vlot laten verlopen vereist een erg specifieke en complexe technische infrastructuur. De ingenieurs van Vinçotte controleerden zowel de technische uitrusting als de stabiliteit en wind- en waterdichtheid van de gebouwen op het Belgische grondgebied. Zo weet de bouwheer zeker dat alles aan de Europese en Belgische normen voldoet.

Meer lezen
sep 27

Machines en installaties maken het grootste gedeelte uit van de “arbeidsmiddelen” in een onderneming. Hun goede opvatting en correct gebruik is een essentieel onderdeel van het veiligheidsbeleid in de onderneming.

Meer lezen
sep 26

Het verminderen van de C02 uitstoot is een uitdaging waar we als mensheid in z'n geheel voor staan. Meer en meer bedrijven zetten daarom de stap naar "C02 neutraliteit". Ze zorgen er met andere woorden voor dat hun C02 uitstoot in kaart wordt gebracht in een "Carbon Footprint" of "CO2-voetafdruk" en zoveel mogelijk teruggebracht wordt tot ze neutraal zijn. Lees in deze whitepaper hoe ook uw bedrijf de stap kan zetten naar CO2 Neutraliteit.

Meer lezen
sep 09

Are you a vehicle, systems or component Original Equipment Manufacturer (OEM) with e11 approvals? Need a hand to meet all the safety and environmental standards after a no-deal Brexit? Then Vinçotte is your perfect partner to take away your approval concerns (categories M, N, O, L and T).

31 October, comes closer. e11 type-approvals will then lose their validity due to the departure of the UK from the EU. Manufacturers using e11 type-approvals for their systems, components or vehicles must transfer their type-approvals to one of the EU27 type-approval authorities. Do you need support, assistance or guidance with these new type-approvals? Vinçotte transfers your UK issued EU-approval to an e6- Belgian approval. We can ensure you a smooth transition by guiding you through the administrative process.

Vinçotte has been working with large and strategic manufacturers for a long time. As an ISO/IEC 17020 inspection body Vinçotte can also support you with future adjustments and international inspections. So rely on Vinçotte's 45 years of experience and thorough technical knowledge. Get in touch.

Meer lezen