Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
sep25

Als het om veiligheid in industriële omgevingen gaat, telt elk detail. Daarom heeft Vinçotte samengewerkt met BENEO aan een project dat deel uitmaakt van een duurzaam partnerschap tussen beide bedrijven. Deze samenwerking loste een complexe uitdaging op: de inspectie van ontoegankelijke (en dus niet conventioneel controleerbare) vanglijnen, en benadrukte zo de innovatie en efficiëntie van Vinçotte.

Meer lezen
sep14

Philip Pierloz, Lead Contract Engineer bij Vinçotte praat op 19 september 2023 bij Agoria in Bluepoint Brussel over onze rol als notified body bij de nieuwe machineverordeing en wat de wijzigingen op dat vlak zijn.

Meer lezen
sep13

In een wereld van verandering is het normaal dat reglementering rond veiligheidskeuringen regelmatig wordt herzien en uitgebreid. Een zorgvuldige keuringsplanning die rekening houdt met deze veranderende wetgeving kan veel tijd in beslag nemen.

Meer lezen
sep08

De inspectie-activiteiten van Vinçotte zullen veel baat hebben van de revolutionaire robotsystemen van hibot.

Meer lezen
sep06

Jonas van Hove, Digi-Tags Programme Manager bij Vinçotte praat op 19 september 2023 over onze digitale L&D strategie op het Agoria evenement "Learning with Impact: the role of technology" in Bluepoint Antwerpen.

Meer lezen
sep01

Op 14 april jl werd het KB van 7 april 2023 tot vaststelling van een basisveiligheidsopleiding met betrekking tot tijdelijke en mobiele bouwplaatsen gepubliceerd.

Meer lezen
aug30

In 2022 koos Port of Antwerp-Bruges, de op één na grootste haven van Europa, voor Digi-Tags, het digitale asset safety management en tagging systeem van Vinçotte.

Meer lezen
aug18

Schneider Electric (SE) is toonaangevend op het gebied van digitalisering van energiemanagement en industriële automatisering: Schneider Electric biedt een oplossing op vele vlakken, van advies over energie en duurzaamheid tot levensduuroptimalisatie van assets. In de zomer van ‘22 besloot SE van start te gaan met de uitrol van Digi-Tags, het digitale tagging systeem van Vinçotte.

Meer lezen
aug14

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de huidige COO, Luc Leroy, per 1 oktober 2023 benoemd is tot CEO van Kiwa. De benoeming betekent de volgende stap in Kiwa's ambitie naar de toekomst. Luc's ervaring, gedrevenheid en vaardigheden zullen Kiwa in staat stellen om haar groeiambitie waar te maken.

Meer lezen