Arc Majeur, de nieuwe landmark

Het is gebeurd: sinds dinsdag 13 augustus 2019 omhult de Arc Majeur van Bernard Venet de E411 in Lavaux-Ste-Anne. Soms zijn woorden niet voldoende om te omschrijven wat er de laatste dagen gebeurde...

De Arc Majeur: John Cockerill en Vinçotte op wereldniveau

Vinçotte werd door John Cockerill ingeschakeld voor de controle van de lassen volgens de nieuwe ISO-norm 13588. Deze norm beschrijft de Phased Array-techniek. Binnen het domein van niet-destructief onderzoek (NDO) is Phased Array een geavanceerde techniek die een echoscopie kan genereren en die frequent gebruikt wordt ter vervanging van radiografie. Vinçotte is reeds decennialang de expert in het opsporen van lasfouten met behulp van deze techniek waarbij ultrasone golven door een taster langs de zijkant in het lasvolume worden gezonden.

Ook in de Bouwkroniek werd er uitvoerig geschreven over de Arc Majeur, die een technisch hoogstandje is.

Lees meer >>>

Vinçotte: uw partner bij grootschalige projecten zoals de Arc Majeur

Naast de controle van de plannen stond Vinçotte ook in voor de keuring tijdens de uitvoering van de werken. Zo gingen we bijvoorbeeld de wapening van de funderingszool keuren vóór het betonneren en de installatie van de metalen structuur. Ook werden de lasnaden door Vinçotte met magnetische apparatuur gecontroleerd.

Lees meer >>>