Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jul16

Eén van de grote klanten in de voedingsindustrie waar Vinçotte regelmatig gaat auditen is Agristo B.V. De producent van diepgevroren aardappelproducten was meteen te vinden voor remote auditing. Group Quality Manager Joke Anseeuw en René Roefs, de Quality Manager van de site in Tilburg, zijn vol lof over de samenwerking met Vinçotte.

Meer lezen
jul09

Vinçotte wil tweede lockdown vermijden met eerste officiële Belgische certificaat voor “corona-veilige” organisaties: COVID-19 SafeZone

Meer lezen
jun10

In het kader van de digitalisering van onze diensten hebben we een succesvolle test uitgevoerd om de Avicar certificatie (deels) vanop afstand te doen.

Alle documentatiechecks kunnen digitaal worden aangeleverd door de klant. De audit ter plaatse neemt vervolgens minder tijd in beslag wat voor de carrosseriehersteller een grote tijdswinst betekent. De nieuwe aanpak zorgt er bovendien voor dat de focus meer op de operationele werking ligt.

Meer lezen
jun04

In het coronatijdperk zijn zowat alle activiteiten van Citycubes - een brand-activation marketingbureau gespecialiseerd in pop-ups & eventmarketing - verboden. Daardoor zagen ze hun omzet kelderen. Maar bij Citycubes zijn ze creatief en blijven ze niet bij de pakken zitten. Na enkele brainstorms lanceerden ze disinfect.be. Een concept met containers, muren en balies die ervoor zorgen dat mensen op een efficiënte manier een aantal risico-beperkende stappen kunnen doorlopen. Zo worden veiligere ruimtes gecreëerd voor klanten, werknemers en leveranciers van winkels en bedrijven.

Meer lezen
jun03

Op 1 juni ging het nieuwe AREI van start. Vanaf gisteren gebeuren dan ook alle elektriciteitskeuringen volgens het nieuwe AREI en we leverden gisteren ook meteen het eerste -volledig digitale- rapport af volgens het nieuwe AREI.

Meer lezen
mei13

Meer en meer bedrijven gaan geheel of gedeeltelijk terug aan het werk. Start u binnenkort terug op of is uw bedrijf niet gesloten geweest ? De verspreiding van het coronavirus tegengaan zal in ieders belang zijn. Om hieraan op kantoor mee te werken, bedacht Vinçotte samen met Esoptra een oplossing: Savitas, geen contact tracing app maar een sociaal project rond contact tracing op basis van QR-codes die anoniem én vrijwillig registreren wanneer werknemers met elkaar in contact komen.

Meer lezen
mei11

Veel bedrijven overwegen momenteel om koortsscanners te plaatsen aan de ingang van het gebouw om de temperatuur van personeel en bezoekers te meten zodat ze personen die koorts hebben (en dus mogelijk COVID-19 besmet zijn) buiten kunnen houden. Er zijn echter heel wat installatiebedrijven die op deze nieuwe markt springen, meestal zonder enige ervaring, en dan blijken die scanners toch niet altijd zo goed te werken....

Meer lezen
mei06

IFS (International Featured Standards) is ervan overtuigd dat waarnemingen ter plaatse de sleutel vormen tot de productie van veilige producten. Alleen een auditor kan de integriteit van het product, de fabricageprocessen en de competentie van de medewerkers beoordelen. Dit betekent dat certificaten alleen kunnen worden afgegeven na een beoordeling ter plaatse. IFS's referentie-accreditatie-instelling heeft dit standpunt bevestigd. In deze periode van het Coronavirus kunnen de beoordelingen ter plaatse echter vaak niet plaatsvinden als gevolg van de voorzorgsmaatregelen die door de regeringen zijn genomen. Toch is er in de markt behoefte aan oplossingen op afstand. Om aan deze behoeften te voldoen heeft IFS een Remote Surveillance Check ontwikkeld.

Meer lezen
apr23

Vinçotte voert al jaren de inspecties voor BASF uit. Sinds 2019 is BASF ook een cocreatiepartner geworden om de transitie te versnellen naar de digitale inspectie van besloten ruimten met behulp van drones en robots. Het gaat hier om een baanbrekende samenwerking die opmerkelijke resultaten oplevert! Vandaag boeken Vinçotte en BASF grote vooruitgang op het vlak van de inspectietechnieken. Zij zetten eveneens grote stappen in de optimalisering van de bijhorende operationele processen: de voorbereiding van de installatie, het onderhoud, de reparaties, enz.

Meer lezen