Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
mei11

Veel bedrijven overwegen momenteel om koortsscanners te plaatsen aan de ingang van het gebouw om de temperatuur van personeel en bezoekers te meten zodat ze personen die koorts hebben (en dus mogelijk COVID-19 besmet zijn) buiten kunnen houden. Er zijn echter heel wat installatiebedrijven die op deze nieuwe markt springen, meestal zonder enige ervaring, en dan blijken die scanners toch niet altijd zo goed te werken....

Meer lezen
mei06

IFS (International Featured Standards) is ervan overtuigd dat waarnemingen ter plaatse de sleutel vormen tot de productie van veilige producten. Alleen een auditor kan de integriteit van het product, de fabricageprocessen en de competentie van de medewerkers beoordelen. Dit betekent dat certificaten alleen kunnen worden afgegeven na een beoordeling ter plaatse. IFS's referentie-accreditatie-instelling heeft dit standpunt bevestigd. In deze periode van het Coronavirus kunnen de beoordelingen ter plaatse echter vaak niet plaatsvinden als gevolg van de voorzorgsmaatregelen die door de regeringen zijn genomen. Toch is er in de markt behoefte aan oplossingen op afstand. Om aan deze behoeften te voldoen heeft IFS een Remote Surveillance Check ontwikkeld.

Meer lezen
apr23

Vinçotte voert al jaren de inspecties voor BASF uit. Sinds 2019 is BASF ook een cocreatiepartner geworden om de transitie te versnellen naar de digitale inspectie van besloten ruimten met behulp van drones en robots. Het gaat hier om een baanbrekende samenwerking die opmerkelijke resultaten oplevert! Vandaag boeken Vinçotte en BASF grote vooruitgang op het vlak van de inspectietechnieken. Zij zetten eveneens grote stappen in de optimalisering van de bijhorende operationele processen: de voorbereiding van de installatie, het onderhoud, de reparaties, enz.

Meer lezen
mrt13

Bent u een fabrikant of invoerder van machines ? Bouwt u machines voor eigen gebruik? Stelt u verschillende machines samen tot een nieuwe machine?

In al deze gevallen moet u ermee rekening houden dat u op de machine een CE-markering moet aanbrengen.

Om u daarbij te helpen heeft Vinçotte een white paper “CE markering voor machines” opgesteld waarin de belangrijke stappen en aspecten in verband met CE-markering van machines worden besproken.

Meer lezen
nov15

Op 8 november organiseerde Vinçotte de Drones & Robotics Discovery Day bij Afton Chemical. Op dit evenement konden enkele klanten onze nieuwe drone- en robotica inspectiediensten ontdekken. Recente technologische ontwikkelingen op vlak van stabiliteit, halfautomatische besturing en geavanceerde meetapparatuur maken het nu met drones mogelijk om de manier waarop we toegevoegde waarde bieden aan onze klanten te herzien. Als pionier in veiligheid biedt Vinçotte oplossingen voor de uitdagingen van industrieleiders: het verminderen of uitsluiten van het betreden van besloten ruimtes, de totale inspectiekosten verminderen en de kwaliteit van waarnemingen verbeteren.

Meer lezen
nov07

Vinçotte is met bijna 150 jaar een van de oudste bedrijven in België. Maar ook wij moeten innoveren in deze snel veranderende tijden. Innoveren om de best mogelijke service te geven aan onze klanten. Ontdek hier onze innovaties.

Meer lezen
okt25

Eerder dit jaar publiceerde de Automotive Industry Action Groep (AIAG) samen met de "Verband der Automobilindustrie" (VDA) een nieuwe editie van het FMEA-handboek, ter vervanging van de vorige 4e editie. Hiermee introduceerde men een herziene gereedschapsset (onder andere een nieuwe "7-stappenaanpak") om de technische risicobeoordeling te verbeteren, productdefecten te voorkomen en zo de klanttevredenheid te verhogen.

Meer lezen
okt21

Vinçotte en Febelauto hebben het gemeenschappelijke doel om de standaard voor erkende autorecyclage centra hoog te houden. Het gaat immers over gevaarlijke afvalstoffen en die verdienen de nodige aandacht. Met de opkomst van hybride en elektrische voertuigen (HEV) is het meer dan ooit nodig om op een veilige en kwaliteitsvolle manier om te gaan met afgedankte autowrakken. Galloo is het eerste bedrijf dat klaar is voor de recyclage van HE-voertuigen en na inspectie door Vinçotte de EC+-erkenning kreeg.

Meer lezen
sep26

Het verminderen van de CO2 uitstoot is een uitdaging waar we als mensheid in z'n geheel voor staan. Meer en meer bedrijven zetten daarom de stap naar "CO2 neutraliteit". Ze zorgen er met andere woorden voor dat hun CO2 uitstoot in kaart wordt gebracht in een "Carbon Footprint" of "CO2-voetafdruk" en zoveel mogelijk teruggebracht wordt tot ze neutraal zijn. Lees in deze whitepaper hoe ook uw bedrijf de stap kan zetten naar CO2 Neutraliteit.

Meer lezen