Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
aug31

Benieuwd waar je Vinçotte in de komende weken en maanden tegen kan komen?

Meer lezen
aug23

Vinçotte leidt al 25 jaar de Grote Prijs van Spa-Francorchamps mee in goede banen. We controleren de verschillende constructies om de veiligheid op de site te verzekeren. Dat is tegelijk een complexe, intense en onontbeerlijke taak: “Een probleem met de ene of andere constructie? Wij moeten er alles aan doen om dat op te lossen. De toegang tot de site hangt immers af van de brandweer, maar ook van ons: zij wachten op ons positieve verslag om de toegang tot de tribunes vrij te geven.

Meer lezen
aug02

Uw woning is vaak een plek om tot rust te komen, weg van de dagdagelijkse drukte. De absolute rust vinden, lukt natuurlijk alleen als u ook de geluiden van de buren, de omgeving, … amper hoort. Het gespecialiseerde geluidsteam van Vinçotte zorgt voor een optimale bouwakoestiek zodat u of uw huurders op beide oren kunnen slapen.

Meer lezen
jun27

Nog te vaak worden arbeidsongevallen veroorzaakt door (verkeerd gebruik van) machines. Vinçotte helpt u bij het voorkomen van risico’s en het treffen van beveiligingsmaatregelen.

Meer lezen
jun20

De afgelopen jaren werd de wetgeving rond energiebesparing in gebouwen vaak aangepast. Moet u nu een energieaudit laten uitvoeren? En zo ja, welke dan en wanneer? Bent u het overzicht ondertussen kwijt? Geen probleem! Wij zetten alle richtlijnen voor u op een rij.

Meer lezen
jun12

45 % van de dodelijke arbeidsongevallen zijn verkeersongevallen. Dat dit dringend aangepakt moet worden, vindt Keolis Belgium ook. Keolis Belgium verzorgt het professioneel vervoer van personen, meestal met bussen, en heeft 43 filialen in België. Vinçotte deed er reeds verschillende audits om de eisen van de norm ISO 39001 af te toetsen en schreef het bijhorende certificaat al uit voor 22 Keolis-filialen.

Meer lezen
jun04

Vinçotte zorgt voor de periodieke keuringen van de hef- en hijstoestellen en toebehoren van ENGIE Fabricom, een onderneming van de ENGIE-groep die multitechnische installaties ontwerpt, realiseert en onderhoudt. Om een overzicht te behouden van alle toestellen op verschillende locaties ontwikkelde ENGIE Fabricom een RFID-tagging programma met bijhorende software. Vinçotte zag meteen de voordelen in deze manier van werken en we integreerden deze software in ons systeem. Het resultaat?

Meer lezen
mei24

Sinds april 2018 is het nieuwbouwziekenhuis AZ ZENO te Knokke-Heist in gebruik. Dit architecturaal prestigeproject beslaat een oppervlakte van maar liefst 52 500 m2 en biedt plaats aan 324 bedden. Zo’n ambitieus staaltje bouwwerk vraagt om een optimale opvolging. AZ Zeno vroeg aan Vinçotte om alles in veilige banen te leiden.

Meer lezen
mei15

De recent gepubliceerde ISO-norm 45001 vervangt de OHSAS 18001 en bevat de vereisten voor een goed veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem. Na de overgangsperiode van drie jaar moet deze nieuwe norm geïmplementeerd zijn. U weet niet hoe hieraan te beginnen? Geen probleem! Vinçotte kan u helpen.

Meer lezen
apr27

Als de zomer in aantocht is, is ook het festivalseizoen officieel geopend. Van muziekfestivals met internationale allure tot gezellige dorpspodia: tijdens de zonnigste weken van het jaar is er aan muzikale levendigheid geen gebrek. Reden te meer om vermijdbare ongevallen geen domper op de feestvreugde te laten zijn…

Meer lezen