18 januari Actualiteit , Oplossingen , Corona

Jost Group krijgt zijn eerste 'COVID-19 Safe Zone-certificaat' van Vinçotte

Met kantoren in 9 landen, 3300 medewerkers, 1700 vrachtwagens en meer dan 3400 opleggers, is Jost Group beslist een internationale referentie op logistiek gebied.

Doordat er veel internationaal verkeer via zijn vestigingen passeert, behoort het bedrijf tot een sector met een verhoogd COVID-19-risico. Daarom bestudeert de logistieke onderneming al sinds maart hoe ze het risico op besmettingen kan aanpakken en verminderen.

Jost Group heeft niet alleen zeer snel, maar ook zeer efficiënt gereageerd. Er is een speciale COVID-19-unit opgericht. Zij hebben 2 interne auditeurs aangenomen en er zijn 20 mensen ingezet om interne trainingen te geven over preventieve maatregelen om besmetting te voorkomen. Als kroon op het werk heeft Jost Group het COVID-19 Safe Zone-certificaat van Vinçotte ontvangen voor de vestiging van Herstal.

Michel Vandegard, EVP Vinçotte DML legt uit waarom het label in het leven werd geroepen: “De impact van COVID-19 op een bedrijf kan enorm zijn. Wij hebben een certificaat gecreëerd waarbij zowel een audit wordt uitgevoerd van de bedrijfsprocedures als van de werking in de vestiging in het kader van COVID-19. Met andere woorden, om het certificaat te verkrijgen moet uw bedrijf analyseren hoe het een veilige omgeving voor zijn werknemers kan creëren en hoe het een sluiting van alle kantoren kan voorkomen ten gevolge van een coronabesmetting op de werkplek.”

Lees het bij Jost Groep

Ook Jost Groep communiceert -uiteraard - over het SafeZone certificaat

Artikel

Jost Group heeft Herstal als eerste vestiging voor dit certificaat gekozen, want zij herbergt bijna alle activiteiten van de groep, waardoor het een ideaal proefproject is. De inspecteurs van Vinçotte waren onder de indruk van de maatregelen die het bedrijf heeft genomen. “Toen onze inspecteurs aankwamen, waren alle administratieve procedures al uitgevoerd. Dat is een goede start. Ook de controle van de veiligheidsmaatregelen op het terrein is vlot verlopen en het bedrijf had zijn medewerkers al goed opgeleid zodat de maatregelen ook juist werden toegepast. Na de audit en evaluatie heeft het bedrijf probleemloos het COVID-19 Safe Zone-certificaat ontvangen”, legt Michel Vandegard uit.

Voor Jost Group is het certificaat het eerste in een reeks, want er is al een nieuwe audit gepland voor een andere vestiging. De groep mag bijzonder trots zijn op het behalen van het COVID-19 Safe Zone-certificaat van Vinçotte. Het logistieke bedrijf heeft ook het nieuws bekendgemaakt aan al zijn medewerkers en benadrukt in de communicatie daarover de inzet van het management om het bedrijf te beschermen tegen mogelijke besmettingen.

Meer info over SafeZone?

Wilt u meer informatie over het COVID-19 Safe Zone-certificaat van Vinçotte?

Neem kontakt!