26 november Events , Oplossingen

Vinçotte is Trends Digital Pioneer 2020

Met gepaste trots kondigt Vinçotte de winst aan van de titel ‘Trends Digital Pioneer 2020’ in de categorie Customer Happiness. Deze prestigieuze prijs beloont Digi-Tags, onze QR code tagging oplossing voor beter asset management.

Vinçotte is alom bekend in het bedrijfsleven met zijn diensten voor inspectie en certificering. Met het Digi-Tags project wou Vinçotte veel verder gaan dan het digitaliseren van inspectiedocumenten, het bouwde een oplossing waardoor relevante data veel gemakkelijker en in grotere hoeveelheden verzameld wordt en gedeeld wordt met klanten die daardoor een beter zicht krijgen op hun installaties en processen.

Dit initiatief van Trends beloont met de Trends Digital Pioneers 4 bedrijven en organisaties die een belangrijke digitale transformatie hebben gerealiseerd. Een digitaal project dat innoverend en vooruitstrevend is, en een impact heeft op het bedrijf en de hele maatschappij.

"Ons uitgangspunt bij de start van de ontwikkeling in 2019 was de klantenervaring zo veel mogelijk verbeteren. Veel bedrijven in onze sector zitten nog vast aan papierwerk", zegt innovatiemanager Jonas Van hove. "We waren met het VForce project al naar een zo compleet mogelijke digitalisering van het inspectieproces aan het gaan zodat het volledig via mobiele toestellen kan uitgevoerd worden. Die digitalisering maakt het nu mogelijk om via de Digi-Tags en de API data veel beter te ontsluiten. Vroeger moesten klanten rapporten van een honderdtal pagina's blad per blad doornemen en dan zelf nog de prioriteiten opstellen. Nu krijgen ze via een QR code toegang tot een automatisch overzicht van alle punten, per proces of machine, die ze tegen de volgende inspectie in orde moeten hebben. Klanten zullen dit via een API - een digitale stekkerdoos – in hun eigen systemen zoals track & trace applicaties kunnen integreren of via de web applicatie Digi-Tags kunnen raadplegen. Die betere manier om data te delen, laat onze klanten ook toe om meer preventief te werken in hun onderhoud wat leidt tot een grotere tevredenheid."

"Dit project werkte op onze core-business en daarom moesten er veel afdelingen vanaf het begin bij betrokken zijn. Soms zijn er innovatieprojecten die als een spin-off buiten het reguliere bedrijf worden ontwikkeld (denk maar aan de metafoor van kleine speedbootjes die naast het grote moederschip varen), maar hier zou die aanpak niet gewerkt hebben. Het is daarbij belangrijk dat je, ondanks de complexere rolverdeling, vasthoudt aan een iteratieve aanpak om snel tot resultaat te komen. Dag na dag stappen blijven zetten en snel testen met klanten en hun feedback verwerken."

Meer weten?

Wil u weten wat Digi-Tags voor u kan betekenen?

Contacteer ons