Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
aug14

Het is gebeurd: sinds dinsdag 13 augustus 2019 omhult de Arc Majeur van Bernard Venet de E411 in Lavaux-Ste-Anne. Soms zijn woorden niet voldoende om te omschrijven wat er de laatste dagen gebeurde...

Meer lezen
jul09

Op 13 juni organiseerde de KULeuven het internationale symposium "ADVANCES IN ULTRASOUND BASED IMAGING FOR NON-DESTRUCTIVE TESTING" over innovatie in ultrasone beeldvorming voor NDT. Naast zeven (inter)nationale top onderzoekers kreeg Vinçotte als enige niet-academische instelling de grote eer om een lezing te geven over de toepassingen van Phased Array in de industrie.

Meer lezen
jun12

Vinçotte heeft in 2021 Digi-Tags gelanceerd waarmee alle veiligheidsinformatie en inspectiedata van een toestel in een fractie van een seconde op eender welk moment van de dag en eender waar beschikaar is. U scant de Digi-Tag en krijgt meteen de veiligheidsstatus te zien voor het toestel gebruikt wordt!

Digi-Tags is een unieke oplossing die gestructureerde gegevens via een scan publiek toegankelijk maakt en tegelijkertijd vertrouwelijke informatie beveiligt. De volledige uitleg over Digi-Tags vindt u op vincotte.be/digitags

In het filmpje hieronder ziet u hoe het idee van het Digi-Tags product ontstaan en ontwikkeld is vanuit onze innovatie afdeling.

Meer lezen
jun05

Wienerberger, producent van Terca en Desimpel keramische bakstenen, Porotherm snelbouwstenen en Koramic dakpannen, ontwikkelde een online NRd-tool om het verticaal draagvermogen van wanden in metselwerk te berekenen. Dankzij deze toepassing kunnen architecten en ingenieurs op een transparante en interactieve manier de maximaal mogelijke belasting bepalen. De baksteenfabrikant vertrouwde op Vinçotte om de tool te valideren.

Meer lezen
jun03

CaP is het nieuwe digitale platform van Vinçotte Controlatom waar u makkelijk al onze digitale verslagen kan raadplegen. Op deze pagina vindt u alle nuttige informatie. U kan er via deze link CaP PORTAAL meteen naar toe.

Meer lezen
mei17

Wanneer u door de Liefkenshoektunnel rijdt, kan u er niet naast kijken. Er wordt stevig gebouwd aan twee nieuwe Elia-hoogspanningsmasten. Deze werken maken deel uit van het grotere Brabo-project waarmee Elia een upgrade geeft aan het hoogspanningsnet in en rond de Antwerpse haven. Vinçotte verzorgt de volledige veiligheidscoördinatie van dit uitdagende werfproject.

Meer lezen
mrt15

De Belgische transmissienetbeheerder Elia bundelde de krachten met National Grid uit Groot-Brittanië voor de aanleg van de Nemo Link-interconnector. Dat zijn onderzeese en ondergrondse elektriciteitskabels tussen beide landen. Deze lopen van Zeebrugge door de Noordzee naar Richborough en verbinden voor het eerst in de geschiedenis het Britse en het Belgische elektriciteitsnet. Vinçotte leidde de veiligheid in goede banen en verzorgde de technische controles.

Meer lezen
mrt12

Elektromagnetische velden zijn overal aanwezig in het dagelijkse leven, ook op de werkvloer. Elk elektrisch apparaat is een bron van niet ioniserende elektromagnetische velden. In bepaalde omstandigheden kunnen deze velden een gezondheidsrisico vormen voor uw medewerkers. De Codex over het Welzijn op het werk verplicht om een specifieke risicoanalyse van elektromagnetisch velden (EMV) uit te voeren. Vinçotte Controlatom heeft als enige in België de erkenning voor het uitvoeren van de nodige metingen op de werkvloer en helpt u zo dit risico’s te beperken.

Meer lezen
mrt11

In 2018 werden in België 20 000 branden geteld, waarvan 49 met dodelijke afloop. Een alarmerend cijfer dat nochtans teruggedrongen zou kunnen worden. Zoals alle Belgen heeft u zeker nagedacht over het afsluiten van een verzekering. Maar het is ook zeer belangrijk om na te denken over hoe u brand kan voorkomen. En als er toch brand is, hoe u dan moet reageren.

Meer lezen
mrt07

De GRMS (Global Red Meat Standard) zijn aangepast naar versie 6.0. In deze nieuwe versie zijn herzieningen doorgevoerd na advies en input van belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de normen blijven voldoen aan de eisen van de GFSI, producenten, klanten en detailhandelaren.

Meer lezen