Vinçotte rolt Digi-Tags uit bij zuivelgroep Milcobel

Bij Milcobel werd de Digi-Tags oplossing toegepast op door Vinçotte geïnspecteerde hef- en hijstoestellen, waardoor het auditproces in hun vestiging in Langemark werd verbeterd.

Veiligheid is prioritair voor Milcobel en niet alleen de voedselveiligheid. Wekelijks gaan er audits door: externe, interne maar ook van klanten want dat zijn vaak multinationals die ook de hoogste standaarden verwachten op vlak van veilig werken.

Digi-Tags, de makkelijke, snelle oplossing voor asset management #

Milcobel heeft een eigen onderhoudssysteem waarin elke asset een nummer heeft gekregen. Bij audits wil dat evenwel zeggen dat bij een rondgang het nummer van de asset moet bekeken worden om dan daarna in het systeem te gaan kijken wat de status is. Dat kon beter en daarom werd Vinçotte gecontacteerd om te zien wat er mogelijk was. Vorig jaar werd dan gestart met de uitrol van Digi-Tags.

Ontdek de kracht van Digi-Tags

°°° Leer meer over Digi-Tags of boek een demo

De eerste 250 assets van de groep hef- en hijsmateriaal zijn getagd op de site van Langemark die vaak als testcase voor de groep wordt genomen.Milcobel heeft in deze eerste fase en na een korte start-up training, zelf de tagging van de assets uitgevoerd. Tijdens de volgende keuringen zullen ook Vinçotte inspecteurs samenwerken met Milcobel om alle assets systematisch te taggen.

Dimitri Lecluse, maintenance supervisor utility and facility vertelt: “Het is erg makkelijk om tijdens een audit elke asset te scannen en meteen het keuringsrapport op je smartphone te zien. We denken er nu aan om tablets te kopen zodat het nog makkelijker wordt.

Analyse van asset data #

Naast de Digi-Tag op elke asset bevat de Digi-Tags oplossing ook een dynamische dashboarding toepassing. Dankzij de intuïtieve dashboards kan de essentiële veiligheidsinformatie mbt het materieel dat gebruikt wordt tijdens de productie en logistiek op een zeer makkelijke wijze geanalyseerd worden. Bovendien kan men makkelijk spreadsheet exports maken met de gestructureerde data om die vervolgens bvb. op te laden in eigen systemen.

Ook toestellen gekeurd door derden kunnen makkelijk opgenomen worden binnen de Digi-Tags oplossing. Zo werden ook alle ladders voorzien van een Digi-Tag.

Na het hef-en hijsmaterieel komen in een volgende fase ook de electrische installaties en druk toestellen aan de beurt.

Een verdere uitrol binnen de andere sites van de Milcobel groep oa in Kallo staan daarna op de planning.

Over Milcobel #

Zuivelgroep Milcobel is een coöperatieve van ongeveer 2000 familiale melkveebedrijven. Op 4 sites in België en Frankrijk werken 1800 medewerkers om hun producten (melk, kaas, ijs etc) uit te voeren naar meer dan 100 landen.

Digi-Tags bij Janssen Pharmaceutica

Lees de Testimonial

Digi-Tags bij Gheysens Smart Lifting

Lees de Testimonial