Digi-Tags vereenvoudigt bij Gheysens Smart Lifting

Gheysens Smart Lifting, gespecialiseerd in kraanverhuur, industriële verhuis, uitzonderlijk vervoer en kunsttransport, is bovenal een team van ervaren experts die geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Als familiebedrijf doen ze er ook alles aan om hun eigen werking en veiligheid steeds te optimaliseren.

Vinçotte is al sinds de oprichting van Gheysens de vaste partner voor alle keuringen en samen implementeerden ze in 2023 het Digi-Tags digitale asset managementsysteem. Door het aanbrengen van een scanbare tag op elke asset krijgt men via een smartphone directe toegang tot de keuringsverslagen van die asset en weet men dus onmiddellijk ter plekke of het materiaal in orde is.

Het werd geen standaard implementatie van de Digi-Tags. Bij Gheysens is het namelijk zo dat er bij elke kraan ook een aantal toebehoren zijn, eigen aan die kraan, die ook mee gekeurd moeten worden.

Daarom werd er gekozen om te werken in groepen, waarbij telkens een groep werd gemaakt van alle items die samen horen. Hierdoor hoeft de machinist of inspecteur slechts één code te scannen om te zien of alle aanwezige assets in orde zijn. Dat maakt de administratie meteen eenvoudiger en verhoogt het gevoel van zekerheid.

Zaakvoerder Miguel Gheysens legt uit: “In plaats van dat onze machinist alles bij elkaar moet zoeken uit mappen met verslagen, voor soms meer dan 10 items op zijn kraan, kan hij nu op enkele seconden een code scannen en hij weet dat alles in orde is.

Er werden ongeveer 1000 assets ingevoerd en getagd door de mensen van Gheysens, na een opleiding door Vinçotte. Het systeem draait nu op volle toeren en als VCA certificaat-houder, is Gheysen uiterst tevreden met deze boost in hun veiligheid én efficiëntie.

"Digi-Tags verhoogt de efficiëntie voor de opvolging van de veiligheidsdossiers en vereenvoudigt de administratie voor toegang tot de werven," besluit een tevreden Miguel Gheysens.

Werk op maat #

Op vraag van Gheysens voegde het Digi-Tags team een nieuwe feature toe, de ‘publieke groep link’. Hiermee kan Gheysens:

  • De weblink van een groep rapport (kraan + accessoires) naar de klant sturen.
  • Zeker zijn dat deze link steeds automatisch up-to-date blijft met de laatste keuringsresultaten
  • Het rapport consulteren ZONDER login. Dus ook door bijvoorbeeld de ‘portier’ van de site of werf.

Over Gheysens Smart Lifting #

Gheysens Smart Lifting, opgericht in 1956 en gevestigd in Brugge, is dé specialist in industriële verhuis, kraanverhuur, uitzonderlijkvervoer en kunsttransport. Sinds 2000, bezit Gheysens een VCA certificaat, resultaat van hun constante engagement voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Digi-Tags bij Milcobel

Lees de testimonial

Digi-Tags bij Janssen Pharmaceutica

Lees de testimonial