04 juli Opleidingen

Nieuwe e-learning verplichte stralingsbeschermingopleidingen

Als bedrijf moet je voldoen aan verschillende wettelijke opleidingsverplichtingen voor werknemers. Die kunnen variëren volgens de sector, activiteiten, locatie en de specifieke risico's. Dat allemaal bijhouden wordt soms erg complex, duur en tijdrovend.

Gelukkig is er een oplossing die helpt om alle opleidingen over stralingsbescherming te vereenvoudigen en de naleving ervan te garanderen: Vinçotte Controlatom.

Bekijk het overzicht van onze Vinçotte Controlatom opleidingen en boek nu

Kies je bestralingsbeschermingsopleiding en schrijf nu in.


Controlatom is een erkende instelling, met meer dan 30 erkende deskundigen op vlak van stralingsbescherming. Ons team van experten zorgt ervoor dat trainingen voortdurend aangepast worden aan de nieuwste standaarden. Zo hoef jij ook geen tijd te investeren in het maken van complexe, gespecialiseerde opleidingen.

Op dit moment heeft Controlatom meer dan 19 verschillende e-learnings in het aanbod. Denk maar aan de permanente vorming of de basisopleiding agent voor stralingsbescherming, de stralingsbescherming van de werknemer (Art. 25) of de permanente vorming voor de practici/gemachtigden. En er komen er steeds nieuwe bij.

Bovendien hebben al meer dan 3000 mensen onze e-learnings gevolgd. Wij hopen jou dan ook snel te mogen verwelkomen in onze online leeromgeving!

Het digitaal leerplatform van Vinçotte Controlatom #

Om het voor jou makkelijker te maken de opleidingen aan je medewerkers aan te bieden, ontwikkelde Vinçotte Controlatom een digitaal leerplatform. Via een persoonlijke login kunnen jouw medewerkers onbeperkt toegang krijgen tot alle opleidingen van de digitale leeromgeving.

Dit biedt een aantal voordelen die je zullen helpen om de wettelijke opleidingsverplichtingen na te komen en tegelijkertijd werknemers veilig en gezond te houden. De voordelen van ons digitaal platform:

  • Je krijgt toegang tot een breed scala aan opleidingen over stralingsbescherming, van basisopleidingen tot gespecialiseerde cursussen voor verschillende toepassingen en sectoren.
  • De mogelijkheid om de trainingen te volgen in jouw eigen tempo en op het moment dat het best past. Deelnemers hebben enkel een computer met internetverbinding nodig.
  • Je profiteert van de expertise en ervaring van onze trainers met een ruime praktijkervaring. Zij kunnen je niet alleen de theoretische kennis bijbrengen, maar geven ook praktische tips en adviezen.
  • Je ontvangt een officieel attest of certificaat na het volgen van de opleiding, dat bewijst dat je voldoet aan de wettelijke vereisten. Je kan dit attest of certificaat ook online raadplegen via ons digitaal platform.
  • Je bespaart tijd en geld door gebruik te maken van ons platform. Geen zorgen meer over het organiseren, plannen of bijhouden van de opleidingen.
  • Bovendien zijn al onze opleidingen, indien noodzakelijk, geaccrediteerd door FANC.

Tijdens de sessies krijgen je medewerkers een theoretische basis, afgewisseld met audiovisuele opnames die het leren boeiend houden. De trainingen zijn 100% online en toegankelijk op elk moment van de dag. Zijn er toch nog vragen, dan kunnen de medewerkers zich inschrijven voor Q&A sessies, waarbij een docent de vragen rechtstreeks beantwoordt.

Bovendien wordt alles steeds up-to-date gehouden door experten en wordt het platform aangevuld met nieuwe trainingen die Vinçotte Controlatom ontwikkelt. Via een vaste toegangskost per gebruiker profiteren jij en je medewerkers dus steeds van een ruim aanbod state-of-the-art opleidingen.

Geïntegreerd leermanagement #

In elke organisatie heeft een coördinator toegang tot een dashboard waarin alle opleidingen overzichtelijk worden samengebracht. Met dit dashboard kan je als coördinator de voortgang per opleiding en per medewerker weergeven. Zo zie jij meteen of elke medewerker de nodige opleidingen volgde en over de wettelijke certificaten beschikt.

Maar dat is nog niet alles. Je kan de opleidingen ook integreren in een bestaand LMS (learning management system). Zo houd je alle opleidingsgegevens voor de hele organisatie op één plek. Dit maakt het nog makkelijker om de kwaliteit en de efficiëntie van je opleidingsbeleid te verbeteren.

Gratis demo #

Wil je meer weten over onze e-learnings? Bekijk dan zeker alle opleidingen die voor jouw sector beschikbaar zijn. Hier vind je de volledige lijst van opleidingen.

Je kan ook contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte of een gratis demo. Wij helpen je graag verder met jouw opleidingsbehoeften op het gebied van stralingsbescherming.

Zoek je voor jouw organisatie een opleiding op maat? Ook die organiseren wij graag voor jou!

Meer weten over onze e-learnings?

Bekijk dan zeker alle opleidingen die voor jouw sector beschikbaar zijn. De volledige lijst van opleidingen is hier beschikbaar.

Je kan ook contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte of een gratis demo. Wij helpen je graag verder met jouw opleidingsbehoeften op het gebied van stralingsbescherming.

Zoek je voor jouw organisatie een opleiding op maat? Ook die organiseren wij graag voor jou!

Ontdek meer over de opleidingen stralingsbescherming.