28 juni Actualiteit

Betrouwbare controle van zonnepanelen en thuisbatterijen door Vinçotte

Zonnepanelen en thuisbatterijen zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Maar wist je dat deze duurzame energiebronnen regelmatige controles nodig hebben? Veiligheid staat immers voorop, zowel voor jou als voor je gezin. Bij Vinçotte kun je rekenen op professionele controle van zonnepanelen en thuisbatterijen, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je installatie.

Waarom is controle van zonnepanelen en thuisbatterijen belangrijk?

Voor je je zonnepanelen of thuisbatterijen in gebruik neemt, is een controle verplicht. Dit controleverslag heb je ook nodig om je installatie aan te melden bij de netbeheerder. Bij Vinçotte zorgen onze ervaren inspecteurs voor een grondige beoordeling van de uitvoering en veiligheid van je installatie, conform de wettelijke voorschriften.

Belangrijke documenten voor de controle:

  • Bij het controleproces spelen bepaalde documenten een cruciale rol om de veiligheid en naleving van de regelgeving voor je zonnepanelen en thuisbatterijen te waarborgen. Denk hierbij aan:
  • Eendraadsschema's en situatieplannen: Deze bieden een duidelijk overzicht van de installatiestructuur.
  • Gebruiksaanwijzingen: Essentiële richtlijnen voor de omvormer, thuisbatterij en andere componenten.
  • Veiligheidsvoorschriften van de fabrikant: Specifieke instructies met betrekking tot interventies en correct gebruik van de installatie.
  • Technische referenties en specificaties: Hierin worden de belangrijkste details van de geïnstalleerde apparatuur gedocumenteerd, zoals merk, model en vermogen.
  • EU-conformiteitsverklaringen: Garanties dat de omvormers en thuisbatterijen voldoen aan de relevante regelgeving van de Europese Unie.

Onze grondige controleprocedure:

Bij Vinçotte volgen onze inspecteurs een zorgvuldig proces om de veiligheid en naleving van je zonnepanelen en thuisbatterijen te waarborgen. Ze starten met een gedetailleerde visuele inspectie, waarbij ze de fysieke staat en correcte installatie van de apparatuur beoordelen. Daarna voeren ze nauwkeurige metingen en tests uit om de functionaliteit en prestaties van het systeem te verifiëren.

Kies voor Vinçotte en verzeker jezelf van veilige en betrouwbare zonnepanelen en thuisbatterijen.

Neem vandaag nog contact met ons op om je installatie te laten controleren en te voldoen aan alle wettelijke vereisten. Zo geniet je zonder zorgen van de voordelen van duurzame energie in je eigen woning

KLIK HIER om te genieten zonder zorgen van de voordelen van duurzame energie in je eigen woning