01 juni

Foodtrucks: smakelijk, gezellig en ook veilig dankzij Vinçotte.

Foodtrucks zijn een onmisbaar onderdeel van publieke evenementen en worden steeds vaker ingezet in grote hallen en overdekte beurzen. Vinçotte voert op verzoek van de organisator vóór de start van een evenement controles uit op de aanwezige foodtrucks.

Omdat deze controles vaak op het laatste moment plaatsvinden, vlak voor de opening van een evenement, is het belangrijk om te vertrouwen op een ervaren partij zoals Vinçotte, die voldoende capaciteit heeft om de inspecties uit te voeren.

Belangrijke punten bij de controle van een foodtruck zijn:

  • Aanwezigheid van een verslag van indienststelling: dit verslag moet worden afgeleverd door een erkend controleorganisme zoals Vinçotte vóór ingebruikname. Als blijkt dat dit document ontbreekt, bieden wij aan om, indien mogelijk, ter plaatse de controle van dit certificaat uit te voeren, zodat de foodtruck alsnog geopend kan worden. Het is belangrijk om dit verslag (of een kopie ervan) te allen tijde in de foodtruck te bewaren.
  • Algemene staat van de elektrische uitrusting van de foodtruck: we voeren een visuele controle uit. Elke foodtruck is anders en wordt gecontroleerd op mogelijke gevaren voor personen en de omgeving.
  • Conformiteit van de gasdichtheid: aangezien veel foodtrucks op gas koken, brengt dit het grootste gevaar met zich mee. Daarom is een extra controle van alle gasapparatuur en -aansluitingen vereist om het risico op explosie te vermijden.

Met Vinçotte draagt u bij aan de veiligheid van evenementen waar u zorgeloos van kunt genieten.