Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
okt08

Duurzaamheid staat voor veel bedrijven steeds hoger op de agenda. De druk vanuit de maatschappij en het beleid om te verduurzamen wordt opgevoerd en werknemers kiezen steeds meer voor werkgevers die kiezen voor duurzaamheid. Toekomstgerichte bedrijven gaan daarom vaak verder dan het puur wettelijke opgelegde en streven ernaar om intern bepaalde ecodoelstellingen en labels te halen. Vinçotte helpt daarbij.

Meer lezen
okt06

Al onze klassikale opleidingen en studiedagen gaan terug en volledig Corona-proof door in open opleiding en bij u in een in-company opleiding. De digitale online opleidingen gaan op algemene vraag verder en worden uitgebreid! Vijf nieuwe opleidingen staan gepland: 1. op basis van de nieuwe nota T015-2 versie 6 - inbraakalarmen, 2. e-mobility laden van elektrische voertuigen, 3. SafeZone "Veilig en gezond aan het werk tijdens en na de coronacrisis, 4. ISO 19650 Module 1: Fundamentals 1 & 2 de norm voor BIM projecten en 5. Brandbeveiliging toepassing norm NBN S 21-100 voor brand detectie- en meldsystemen.

Meer lezen
sep15

Stilaan zijn de meeste bedrijven aan een “Back To Work’” bezig. Het zal voor alle bedrijven in het post corona tijdperk, uitermate belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat werknemers in alle vertrouwen terug naar het werk kunnen. Daarvoor kan men als organisatie rekenen op Vinçotte.

Het Vinçotte "SafeZone" Back To Work certificaat is een suite van oplossingen die aantonen welke maatregelen genomen zijn. Het is opgesplitst in verschillende klassen want niet alle classificaties zijn voor elk bedrijf van toepassing of haalbaar.

Meer lezen
jul16

Wij zijn allen geschokt door de hevige overstromingen en onze gedachten gaan uit naar allen die door deze catastrofale situatie zijn getroffen.

Meer lezen
jul06

De eerste drie internationale normen van de ISO 19650-serie voor het beheer van informatie met BIM (Building Information Modelling) over de hele levenscyclus van een gebouw werden in 2018 en 2020 gepubliceerd.

Deze "ISO norm voor BIM projecten" is een goede zaak maar wat is het eigenlijk? Hebt u er al van gehoord? Misschien hebt u hem aantal keer gelezen maar weet u al wat erin staat? Wat willen al die termen eigenlijk zeggen en wat bedoelen ze daar nu precies mee?

Om u te helpen deze ISO 19650 norm te doorgronden, hebben we een nieuwe e-learning ontwikkeld voor BIM managers of project managers met notie van BIM.

Meer lezen
jun28

Naar schatting 150 miljoen ton plastic drijft in de oceanen... tegen 2050 zal er zelfs meer plastic in de oceanen zitten dan vis als we er nu niet iets aan doen. Plastic hoort niet thuis in de oceanen en nog minder in de voedselketen. Plastic valt immers uiteen en komt in levende organismen terecht, het verstoort hun natuurlijke cycli en komt ook op onze borden terecht.

Van de miljarden tonnen plastic die op het land blijven, wordt slechts 7 tot 10% gerecycled. De rest komt terecht op gigantische stortplaatsen en verontreinigt de bodem, of wordt verbrand – waarbij gevaarlijke giftige stoffen in de lucht vrijkomen en bijdragen tot broeikasgasemissies.

Meer lezen
jun24

Met de opkomst van alternatieve brandstoffen komen er nieuwe mogelijkheden maar ook nieuwe veiligheidsrisico’s. Zo maken batterijen van elektrische voertuigen gebruik van hoogspanning en is er dus een risico op elektrocutie. Waterstof is uitermate explosief en de bouw en de uitbating van waterstofstations dient dus omzichtig te gebeuren.

Meer lezen
jun01

De klimaatverandering en de stijgende uitstoot van broeikasgassen is één van de grootste uitdagingen die onze maatschappij te wachten staat. Er zijn vele manieren waarop je als bedrijf je steentje kan bijdragen. Met deze whitepaper willen we dieper ingaan op één van deze manieren: hoe uw wagenpark CO2 Neutraal maken.

Meer lezen
apr21

Van digitale jobevents tot een volledig digitale sollicitatieprocedure. Vinçotte HR is stilaan volledig digitaal getransformeerd.

Niet alleen onze dienstverlening en klantencontacten, maar ook onze sollicitatieprocedure evolueerde van gedeeltelijk digitaal naar 100 % van op afstand. Hoe verloopt solliciteren bij ons nu concreet? We leggen het hier haarfijn uit!

Meer lezen
feb17

Uw medewerkers gebruiken verschillende arbeidsmiddelen: machines, installaties, gereedschap, apparaten,... waarbij gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Machines en installaties maken het grootste gedeelte uit van de “arbeidsmiddelen” in een onderneming. Hun goede opvatting en correct gebruik is een essentieel onderdeel van het veiligheidsbeleid in de onderneming.

Meer lezen