Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
apr03

Bij Milcobel werd de Digi-Tags oplossing toegepast op door Vinçotte geïnspecteerde hef- en hijstoestellen, waardoor het auditproces in hun vestiging in Langemark werd verbeterd.

Meer lezen
mrt29

VINÇOTTE is genomineerd voor de DataNews 2023 Awards for Excellence (categorie 9) als Enterprise Application Innovator of the Year! Dat maakt ons erg trots, maar we zouden nog trotser zijn als we als niet-ICT-bedrijf een ICT-award zouden kunnen winnen... en daarom hebben we UW steun nodig.

Meer lezen
mrt20

Technologie verbetert onze manier van werken in hoog tempo. Met behulp van augmented reality, mixed reality en virtual reality zet Kiwa grote stappen voorwaarts in de kwaliteit, toegankelijkheid, het gemak en de efficiëntie van haar diensten - niet alleen bij audits en monitoring, maar ook bij onderwijs en opleiding.

Meer lezen
mrt09

Air Liquide produceert een breed gamma aan gassen voor verschillende industriële sectoren zoals de staalindustrie, de chemische industrie, de voedingsindustrie,...

Meer lezen
mrt03

Wil u ook shutdown tijden verminderen en daarbij kosten besparen zonder in te boeten op veiligheid ? Of wil u een efficiëntere communicatie met uw onderaannemers of onderhoudscollega’s over wat en waar er hersteld moet worden ? Wil u de duurzaamheid en levensduur van uw installaties optimaliseren ?

Meer lezen
feb16

Met onze training, flexibel op vlak van locatie en tijdstip, bieden we professionals in de sector een cursus aan die een nauwkeurig overzicht geeft van de technische informatie, de vereiste voltages en de eisen voor voorschriften en brandveiligheid.

Meer lezen
feb14

Er zijn weinig sectoren waar er zoveel audits gebeuren als in de farmaceutische sector, ook zo bij Janssen. Dat zijn zowel interne als externe audits. Eigenlijk lopen er permanent auditors rond op de verschillende sites. Omdat er daarbij vaak keuringsverslagen van assets worden opgevraagd en gepeild wordt naar processen voor het beheren van materiaal besloot Janssen samen met Vinçotte om over te gaan tot het implementeren van Digi-Tags.

Meer lezen
feb01

Vlaanderen streeft naar een asbestveilige omgeving tegen 2040 en er werden verschillende maatregelen genomen om het risico van asbest in gebouwen te beheren of te verwijderen. Sinds 23 november 2022 is daarom het asbestinventarisatieattest (kortweg: asbestattest ) verplicht bij de verkoop van een gebouw van vóór 2001.

Meer lezen
jan30

Geavanceerde inspectietechnieken en Remote Visual Inspection (RVI) technieken zoals drones en robots generen een groot volume aan data. Om al deze data te visualiseren op één plaats creëerde Vinçotte het Virtual Inspection Administration (ViA) platform. Een digitale toepassing gebaseerd op het Digital Twin principe om de staat van uw cruciale activa te beheren.

Meer lezen
jan24

Een koeltechnisch bedrijf dat industriële koelinstallaties plaatst, treedt op als fabrikant van de koelinstallatie en heeft de verantwoordelijkheid om correct de CE-markering aan te brengen. Om F-gassen die schadelijk zijn voor het klimaat te reduceren tegen 2030 worden meer en meer CO2 en NH3 onder hoge druk als koelgas gebruikt. Hierdoor vallen deze koelinstallaties mogelijk binnen een hogere categorie van de Europese drukrichtlijn (Pressure Equipment Directive of PED). In deze whitepaper krijgt u klaar en duidelijk uitleg op vragen over uw verantwoordelijkheid als koeltechnisch bedrijf, wat er in het PED-conformiteitsdossier moet, wat er wordt gecontroleerd door de aangemelde instantie,... .

Meer lezen