Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jan10

Streven naar een duurzame samenleving zit in ons DNA. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ligt zowel in ons hoger doel als in onze dagelijkse activiteiten.

We bieden veel diensten aan op vlak van duurzaamheid. We hebben een team van sectorexperten die uw specifieke duurzaamheidsuitdagingen perfect begrijpen en u kunnen u helpen om duurzamer te produceren, te bouwen, te transporteren, etc. Ontdek deze diensten hier:

Meer lezen
dec19

Deze maand 150 jaar geleden werd Vinçotte officieel opgericht...

Meer lezen
nov15

Het nieuwe Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties of kortweg AREI is er met een volledig nieuw hoofdstuk 7.22 over de voeding van elektrische wegvoertuigen.

Meer lezen
okt21

Regelmatig leiden kabelfouten tot het uitvallen van elektrische installaties, zowel bij bedrijven als particulieren. Een defect in een ondergrondse of bovengrondse hoogspanning- of laagspanningskabel kan een kortsluiting, een breuk of andere storing veroorzaken en een elektrische installatie geheel of gedeeltelijk tot stilstand brengen. Een panne dwingt in sommige gevallen een bedrijf, fabriek of distributienetbeheerder zijn activiteiten stop te zetten. In zo'n situatie moet dringend worden ingegrepen.

Meer lezen
sep29

Met het behalen van het Bimproof-validated by Vinçotte keurmerk brengt projectontwikkelaar Kairos zijn standaarden naar het hoogste niveau.

Meer lezen
sep20

De veiligheidsexpertise van Vinçotte sluit naadloos aan op het leernetwerk van Mensura Learn&Connect. Samen willen we een positieve invloed hebben op het welzijn van mensen en organisaties, met behulp van leeroplossingen die zich richten op een duurzame welzijnscultuur.

Meer lezen
aug29

Een niet-onderbouwd of zelfs onterecht ecolabel of milieuclaim wordt beschouwd als greenwashing en is een groot risico voor een bedrijf.

Meer lezen
aug19

In het Franse Cadarache bouwt ITER Organization aan de grootste fusiereactor ter wereld en daarvoor doen ze beroep op de uitgebreide nucleaire kennis van Vinçotte.

Meer lezen
aug10

Vandaag 10 augustus dag op dag 150 jaar geleden kwam de voorlopige “Vereniging voor het toezicht op stoomketels” voor het eerst bijeen.

Meer lezen