Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
sep07

WFS Belgium (Luik en Brussel) is deel van een internationale groep gespecialiseerd in luchthavendiensten aanwezig in meer dan 175 luchthavens wereldwijd. Zijn verschillende internationale activiteiten zijn verbonden met de gezondheidsrisico’s van COVID-19. De groep heeft daarom een aanpak uitgewerkt voor de evaluatie van de risico’s en hun preventie en aangepaste preventiemaatregelen aangenomen.

Voor WFS is de veiligheid van zijn mensen een prioriteit binnen alle activiteiten. De firma WFS Belgium is nu ook de eerste in de sector die het Vinçotte COVID-19 Safe Zone-certificaat behaalt.

Meer lezen
sep03

Werken met elektrische installaties brengt risico’s met zich mee. Denk aan oververhitting, brand, elektrische schokken bij aanraking of vlamboog (arc flash). Daarom mogen enkel medewerkers met een attest BA4 of BA5 werken uitvoeren bij of aan installaties. Medewerkers moeten dus de nodige competenties verwerven om rond, aan of met een elektrische installatie te werken.

Meer lezen
jul16

Johan Lambeets van Enviro Engineering uit Alken is één van de eerste klanten waar Vinçotte een remote audit mee uitvoerde in combinatie met een kort bezoek ter plaatse. We vroegen hem naar zijn ervaringen met deze audit vanop afstand.

Meer lezen
jul16

Eén van de grote klanten in de voedingsindustrie waar Vinçotte regelmatig gaat auditen is Agristo B.V. De producent van diepgevroren aardappelproducten was meteen te vinden voor remote auditing. Group Quality Manager Joke Anseeuw en René Roefs, de Quality Manager van de site in Tilburg, zijn vol lof over de samenwerking met Vinçotte.

Meer lezen
jul09

Vinçotte wil tweede lockdown vermijden met eerste officiële Belgische certificaat voor “corona-veilige” organisaties: COVID-19 SafeZone

Meer lezen
jul01

Sinds enkele maanden integreert Vinçotte meer en meer drones in haar activiteiten. Deze hoogwaardige technologie maakt het onder andere mogelijk om industriële gebieden die voor mensen moeilijk toegankelijk zijn visueel te inspecteren. Ook kan de operationele en economische efficiëntie van inspecties ermee verbeterd worden en bieden drone inspecties een nieuwe, nauwkeurigere en kwalitatief betere bron van informatie.

Meer lezen
jun10

In het kader van de digitalisering van onze diensten hebben we een succesvolle test uitgevoerd om de Avicar certificatie (deels) vanop afstand te doen.

Alle documentatiechecks kunnen digitaal worden aangeleverd door de klant. De audit ter plaatse neemt vervolgens minder tijd in beslag wat voor de carrosseriehersteller een grote tijdswinst betekent. De nieuwe aanpak zorgt er bovendien voor dat de focus meer op de operationele werking ligt.

Meer lezen
jun04

In het coronatijdperk zijn zowat alle activiteiten van Citycubes - een brand-activation marketingbureau gespecialiseerd in pop-ups & eventmarketing - verboden. Daardoor zagen ze hun omzet kelderen. Maar bij Citycubes zijn ze creatief en blijven ze niet bij de pakken zitten. Na enkele brainstorms lanceerden ze disinfect.be. Een concept met containers, muren en balies die ervoor zorgen dat mensen op een efficiënte manier een aantal risico-beperkende stappen kunnen doorlopen. Zo worden veiligere ruimtes gecreëerd voor klanten, werknemers en leveranciers van winkels en bedrijven.

Meer lezen
jun03

Op 1 juni ging het nieuwe AREI van start. Vanaf gisteren gebeuren dan ook alle elektriciteitskeuringen volgens het nieuwe AREI en we leverden gisteren ook meteen het eerste -volledig digitale- rapport af volgens het nieuwe AREI.

Meer lezen
mei19

Sinds 2016 worden cobots of “collaborative robots” door bijna alle grote traditionele robotbouwers gemaakt en verkocht als aanvulling op de bekende industriële robots. Door hun flexibiliteit, lagere aanschafprijs en veiligheid gaan ze een belangrijke rol spelen in het productieproces. Cobots zijn zoals andere robots onderworpen aan de Machinerichtlijn 2006/42/EC. Elke werkgever die cobots invoert, is verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid” van zijn werknemers en hierbij gelden de voorschriften voor het gebruik van arbeidsmiddelen in de CODEX - Boek IV - Titel 2, het ARAB en het AREI.

Om u wegwijs te maken doorheen alle voorschriften maar ook inzicht te geven in de technische aspecten die achter deze nieuwe technologie verscholen zitten, de wettelijke aspecten, hoe te implementeren in de bedrijfsstructuur,... hebben we deze whitepaper voor u samengesteld.

Meer lezen