Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
feb19

Wat zijn de risico's van ontsteking en explosie in verband met elektrische installaties? Wat moet u weten over certificeringen op dit gebied? Welke toekomst is er voor voor big data en kunstmatige intelligentie in de havensectoren, maritieme operaties en aanverwante industrieën?

Meer lezen
feb07

Air Liquide produceert een breed gamma aan gassen voor verschillende industriële sectoren zoals de staalindustrie, de chemische industrie, de voedingsindustrie,...

Meer lezen
jan29

Porsche België legt voor zijn dealernetwerk specifieke kwaliteitseisen op. De verschillende filialen moeten voldoen aan bepaalde criteria om zo de merkidentiteit en de kwaliteit van de service van Porsche te waarborgen. Porsche koos voor Vinçotte, als expert in de autosector, voor het uitvoeren van de bijhorende kwaliteitsaudits.

Meer lezen
jan28

Wanneer u eind 2019 op de E411 tussen Namen en Aarlen rijdt, zal u niet naast het gigantische metalen kunstwerk Arc Majeur kunnen kijken. Ontworpen door de Franse kunstenaar Bernard Venet en gemaakt in de ateliers van John Cockerill in Seraing. Met zijn 60 meter zal het de hoogste cortenstalen sculptuur ter wereld zijn. Voor dergelijke wereldklasse verleent Vinçotte maar al te graag zijn brede expertise.

Meer lezen
jan10

Persbericht 9 januari 2019 - Wie bij Carrefour ambachtelijk Belgisch varkensvlees koopt kan voortaan met een eenvoudige scan met zijn smartphone de herkomst van dit vlees nagaan, een primeur in België. De retailer komt zo tegemoet aan de steeds groter wordende vraag van de consument naar transparantie in de voedselketen. Om dit mogelijk te maken, bundelde Carrefour zijn krachten met Vinçotte, de grootste keuringsorganisatie in België. Samen digitaliseerden ze de hele waardeketen van alle producten van het ‘Varkensvlees van Weleer’ van de ‘Kwaliteitsketen Carrefour’ en met behulp van blockchain technologie wordt de kwaliteit en transparantie van de data dus verzekerd.

Meer lezen
dec12

Recticel Insulation produceert PU isolatiematerialen voor zowel de residentiële als de niet-residentiële markt. Het bedrijf, deel van de Recticel Groep, wil zijn klanten duurzame en toekomstbestendige isolatieoplossingen aanbieden. Om dit kracht bij te zetten, berekent Recticel Insulation de milieu-impact van zijn producten. De resultaten hiervan communiceren ze in Environmental Product Declarations (EPD). Vinçotte verifieerde de EPD’s die door VITO voor Recticel Insultation werden opgesteld.

Meer lezen
nov28

Naar aanleiding van het Wolters Kluwer Expert Community Event vroeg Wolters Kluwer aan Michel Vandegard, EVP Discrete Manufacturing & Logistics, om zijn visie te geven op digitale transformatie. Het resultaat vindt u hier:


Meer lezen
nov22

Vilvoorde, 22 november 2018 - Nieuwe technologieën genereren nieuwe opportuniteiten. Ook Vinçotte vaart mee met de nieuwste trends met als doel de inspecties Future Proof te maken. Aan de hand van testen zoeken we uit wat de voordelen zijn van die technologieën en zetten ze dan om ter verbetering van de huidige activiteiten. Recent werd zo een innovatieproject met drones opgestart voor de thermografische inspectie van hoogspanningslijnen.

Meer lezen
nov14

We moeten het u niet meer zeggen: we riskeren deze winter een stroomtekort. Om een black-out te voorkomen, is de regering immers van plan een afschakelplan te activeren. Maar wat houdt dat in en wat kunt u, als particulier of als onderneming, doen om afschakeling te vermijden en ermee om te gaan?

Meer lezen
okt15

Sinds de oprichting in 1872 is Vinçotte uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf dat actief is binnen de domeinen veiligheid, milieu, kwaliteit & niet destructief onderzoek. Tijdens de Openbedrijvendag op 7 oktober 2018 kon je:

Meer lezen