Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jan31

De gevaren die verbonden zijn aan elektromagnetische velden behoren tegenwoordig tot de risico's die elke werkgever moet evalueren en voorkomen. Dat wordt opgelegd door het KB van 20 mei 2016, verschenen in het Belgisch Staatsblad van 10 juni 2016. Maar hoe kan je die risico's concreet evalueren? Welke maatregelen moet je overwegen om ze te voorkomen zonder de grote middelen in te zetten? En op welke details moet je letten om aan de reglementering te voldoen?

Meer lezen
jan25

Eind maart nam de UCL de nieuwe didactische hoogspanningscabine van Vinçotte in Gembloux in gebruik. Besluit: een opleiding in reële omstandigheden om de juiste handelingen te trainen, de juiste vragen te leren stellen en in alle veiligheid te interveniëren. Een nieuwe must!

Meer lezen
dec28

Lessen in schakelen onder hoogspanning

Philips Lighting in Turnhout is het eerste bedrijf dat bij een opleiding Hoogspanning gebruik maakte van de nieuwe didactische wagen van Vinçotte Academy. Die bevat een reële hoogspanningscabine zodat medewerkers ervaring kunnen opdoen in het schakelen zonder de eigen hoogspanningsinstallatie zonder stroom te zetten.

Meer lezen
okt19

Veiligheidsopleidingen voor onderhoudstechniekers

bpost bestaat uit een netwerk van 670 postkantoren en 675 postpunten. Dagelijks verdeelt het maar liefst 10 miljoen brieven en 100 000 pakjes over heel België. Vinçotte Academy tekende een succesvolle opleiding op maat uit voor de techniekers op de afdeling Maintenance van bpost.

Meer lezen
okt17

Lotus Bakeries ontving het label ‘CO2-Neutral’ voor zijn verregaande inspanningen om zijn CO2-uitstoot terug te schroeven

In vier jaar tijd reduceerde Lotus zijn klimaatimpact met 35%. Ruim boven de 20%-doelstelling die Europa tegen 2020 wilt behalen. Vinçotte controleerde de inspanningen en certificeerde Lotus.

Meer lezen
mei22

Vinçotte heeft Emerson Climate Technologies Welkenraedt gecertificeerd voor de gestructureerde aanpak van zijn energiebeheer. Het is de eerste Europese site van de Emerson-groep die de ISO 50001-certificatie behaalt. Weer een stap verder in de energie beheersing inspanningen van de site.

Meer lezen
jan14

Fireforum vzw stelt zich tot doel een efficiënte ‘veiligheidsketen brand’ te bewerkstelligen om de brandveiligheid van personen en goederen te bevorderen. In dit kader werd een nieuw vrijwillig kwaliteitslabel gelanceerd. Audi Brussels was één van de eerste bedrijven die op 21 november 2013 zijn ‘Fireforum Certified Building’ (FCB) certificaat in ontvangst mocht nemen.

Meer lezen