Snellere rapportering dankzij integratie met RFID-tagging bij ENGIE Fabricom

Vinçotte zorgt voor de periodieke keuringen van de hef- en hijstoestellen en toebehoren van ENGIE Fabricom, een onderneming van de ENGIE-groep die multitechnische installaties ontwerpt, realiseert en onderhoudt. Om een overzicht te behouden van alle toestellen op verschillende locaties ontwikkelde ENGIE Fabricom een RFID-tagging programma met bijhorende software. Vinçotte zag meteen de voordelen in deze manier van werken en we integreerden deze software in ons systeem. Het resultaat?

Een feilloze identificatie met historiek van elk toestel, een snelle rapportering én een aanzienlijke tijdsbesparing voor ENGIE Fabricom.

RFID-tagging in de praktijk #

Elk toestel heeft een uniek identificatienummer dat meteen ingelezen kan worden door de RFID scanners van Vinçotte. Aan de hand van deze scans is de volledige historiek van een toestel meteen op de computer van onze keuringsagenten te zien. Op basis van een visueel onderzoek en de afgelezen informatie geven onze agenten vervolgens hun opmerkingen over de bruikbaarheid van een toestel.

De voordelen #

De voordelen zijn onmiskenbaar:

  • Snelle identificatie: alle toestellen kunnen snel teruggevonden worden met alle bijhorende informatie. De tijdsbesparing t.o.v. manuele identificatie en matching van gegevens is enorm.
  • Foutloze identificatie: geen fouten meer bij het aflezen of handmatig intoetsen van serienummers.
  • Vandaag keuring, morgen rapport: door de communicatie tussen de software van ENGIE Fabricom en het systeem van Vinçotte kunnen de opmerkingen van de agent meteen verwerkt worden. Hierdoor kan de rapportering zeer snel gebeuren. ENGIE Fabricom kan het automatisch gegenereerde rapport de dag nadien al raadplegen op ons externe platform myvincotte.com.
  • Snel sorteren: in het elektronische rapport kan je erg gemakkelijk filteren en zoeken. Zo kan ENGIE Fabricom zelf vlot deelverslagen opmaken op basis van de gewenste ID-nummers en gaan zijn werknemers steeds op pad met de juiste rapporten.

Vinçotte startte in september vorig jaar met het ontwikkelen van expertise op het vlak van RFID-tagging. Ondertussen hebben we heel wat experten beschikbaar.

Asset management

Wenst u ook meer vat te krijgen op de betrouwbaarheid en performantie van uw assets?

Asset management scan