Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
mrt13

Bent u een fabrikant of invoerder van machines ? Bouwt u machines voor eigen gebruik? Stelt u verschillende machines samen tot een nieuwe machine?

In al deze gevallen moet u ermee rekening houden dat u op de machine een CE-markering moet aanbrengen.

Om u daarbij te helpen heeft Vinçotte een white paper “CE markering voor machines” opgesteld waarin de belangrijke stappen en aspecten in verband met CE-markering van machines worden besproken.

Meer lezen
feb11

Ondernemingen of organisaties die instappen in een milieuzorgsysteem of miliemanagementsysteem, kiezen best voor EMAS. Net zoals bij de internationale ISO 14001-norm is het doel van EMAS om de milieu-impact van een organisatie te beperken, maar EMAS biedt ook een toegevoegde waarde op het vlak van communicatie, transparantie en geloofwaardigheid.

Meer lezen
nov28

Op deze pagina hebben we een handig overzicht gemaakt van alle opleidingsmogelijkheden die we aanbieden rond het nieuwe AREI. We bieden zowel open opleidingen aan die u bij ons kan komen volgen, in-house opleidingen die we bij u ter plaatse komen geven als online opleidingen. De opleidingen zijn allemaal ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Vinçotte collega's die het nieuwe AREI geschreven hebben en garanderen u een absolute topopleiding uit eerste hand. Wil u dat u zelf en/of uw medewerkers het nieuwe AREI perfect kennen? Vertrouw dan op onze experten!

Meer lezen
nov15

Op 8 november organiseerde Vinçotte de Drones & Robotics Discovery Day bij Afton Chemical. Op dit evenement konden enkele klanten onze nieuwe drone- en robotica inspectiediensten ontdekken. Recente technologische ontwikkelingen op vlak van stabiliteit, halfautomatische besturing en geavanceerde meetapparatuur maken het nu met drones mogelijk om de manier waarop we toegevoegde waarde bieden aan onze klanten te herzien. Als pionier in veiligheid biedt Vinçotte oplossingen voor de uitdagingen van industrieleiders: het verminderen of uitsluiten van het betreden van besloten ruimtes, de totale inspectiekosten verminderen en de kwaliteit van waarnemingen verbeteren.

Meer lezen
nov07

Vinçotte is met bijna 150 jaar een van de oudste bedrijven in België. Maar ook wij moeten innoveren in deze snel veranderende tijden. Innoveren om de best mogelijke service te geven aan onze klanten. Ontdek hier onze innovaties.

Meer lezen
okt28

Het nieuwe AREI werd op 28 oktober 2019 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en treedt in werking op 1 juni 2020. Vanaf deze datum moeten alle elektrische installaties voldoen aan het nieuwe AREI. Geen tijd te verspillen dus...

Meer lezen
okt21

Vinçotte en Febelauto hebben het gemeenschappelijke doel om de standaard voor erkende autorecyclage centra hoog te houden. Het gaat immers over gevaarlijke afvalstoffen en die verdienen de nodige aandacht. Met de opkomst van hybride en elektrische voertuigen (HEV) is het meer dan ooit nodig om op een veilige en kwaliteitsvolle manier om te gaan met afgedankte autowrakken. Galloo is het eerste bedrijf dat klaar is voor de recyclage van HE-voertuigen en na inspectie door Vinçotte de EC+-erkenning kreeg.

Meer lezen
okt04

Agoria lanceert het "Be the change" initiatief om vorm te geven aan de duurzame arbeidsmarkt van morgen en stelt daarbij 4 doelstellingen voorop: upgrading van de skills van alle medewerkers, omscholing van werkenden en werklozen, activering en technology als facilitator. Vinçotte onderschrijft het "Be the change"-charter en gaat het engagement aan om het personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Meer lezen
okt03

De Nemo Link-interconnector is een 140 kilometerlange verbinding tussen België en Groot-Brittanië via onderzeese en ondergrondse elektriciteitskabels. Het stroomtransport en de transformatie vlot laten verlopen vereist een erg specifieke en complexe technische infrastructuur. De ingenieurs van Vinçotte controleerden zowel de technische uitrusting als de stabiliteit en wind- en waterdichtheid van de gebouwen op het Belgische grondgebied. Zo weet de bouwheer zeker dat alles aan de Europese en Belgische normen voldoet.

Meer lezen
sep26

Het verminderen van de CO2 uitstoot is een uitdaging waar we als mensheid in z'n geheel voor staan. Meer en meer bedrijven zetten daarom de stap naar "CO2 neutraliteit". Ze zorgen er met andere woorden voor dat hun CO2 uitstoot in kaart wordt gebracht in een "Carbon Footprint" of "CO2-voetafdruk" en zoveel mogelijk teruggebracht wordt tot ze neutraal zijn. Lees in deze whitepaper hoe ook uw bedrijf de stap kan zetten naar CO2 Neutraliteit.

Meer lezen