13 september Actualiteit , Oplossingen

Syndicus Agence Sissau nv vertrouwt op Vinçotte voor proactieve planning

In een wereld van verandering is het normaal dat reglementering rond veiligheidskeuringen regelmatig wordt herzien en uitgebreid. Een zorgvuldige keuringsplanning die rekening houdt met deze veranderende wetgeving kan veel tijd in beslag nemen.

Met Vinçotte als partner is dit alvast een zorg minder voor elk bedrijf, aangezien we proactief al onze klanten verwittigen van aankomende veranderingen in regelgeving en hen helpen bij het inplannen van de nodige inspecties, zodat de klant op elk moment in regel is met de courante wetgeving.

Bij syndicus Agence Sissau nv, die een portfolio van meer dan 550 gebouwen beheert, vertrouwt men al jaren op Vinçotte om zeker te zijn dat alle veiligheidsvereisten in hun portfolio van gebouwen nauwkeurig opgevolgd worden. Alle keuringen van de personenliften worden gegroepeerd in immo-groepen. Voor de personenliften, die om de 6 maanden gekeurd moeten worden, worden deze allemaal aanéénsluitend uitgevoerd in de maanden april en oktober.

Vinçotte maakt alles heel gemakkelijk voor ons,” zegt Gianni Kiekens, Verantwoordelijke Team Syndic, “de inspecteurs maken zelf een voorstel voor de planning en vertellen ons zelfs exact welke sleutels we moeten klaar hebben voor de inspectie.

Aanpassingen aan de AREI-wetgeving voor syndici in 2023

Ook voor de recent aangepaste AREI-wetgeving voor de gemeenschappelijke delen van gebouwen wordt Agence Sissau nv, met raad en daad bijgestaan door Vinçotte. Dit koninklijk besluit van maart 2023 geldt vanaf 1 juni 2023 en vereist dat alle elektrische installaties in gemeenschappelijke delen nu elke 5 jaar moeten gecontroleerd worden en niet meer elke 25 jaar.

Zo een wetswijziging vereist een duidelijk overzicht van alle gebouwen en hun huidige keuringsstatus. Geen makkelijke opdracht voor Agence Sissau nv met zijn uitgebreide portfolio, maar ook hier heeft Vinçotte alles onder controle.

Ook voor de nieuwe AREI-wetgeving, maakte Vinçotte het ons gemakkelijk,” vertelt Gianni, “en stelden ze proactief al een planning op voor de komende 5 jaar.

Maar de vlotte samenwerking eindigt niet enkel bij de planning. Ook het opvolgen van de inspecties is simpel en overzichtelijk.

Begin 2023 begon Agence Sissau nv met het gebruik van Vinçotte Connect, het online dashboard waar alle keuringen met een paar kliks kunnen worden terug gevonden,” legt Gianni uit. “Dit bespaart ons een hele hoop e-mails en tijdverlies. Kortom, we hebben niets te klagen over de efficiëntie en flexibiliteit van Vinçotte.

Over Agence Sissau nv

Immobiliënkantoor Agence Sissau heeft naast zijn vastgoedactiviteiten ook een uitgebreide syndicus-dienst en beheert meer dan 550 gebouwen met in totaal ruim 10.000 privatieven, over de hele kuststreek. Sissau werkt hiervoor met ervaren, vakbekwame mensen. Deze onafhankelijke dienst regelt alle administratieve, financiële en technische aspecten en staat klanten bij met raad en daad.

Over AREI-Wetgeving

Wil je meer weten over de AREI-wetgeving? Volg de E-learning training bij Vinçotte voor een overzicht van alle nieuwigheden in het nieuwe AREI-reglement.

MASTERCLASS AREI - Vinçotte Academy

Schrijf je in!