18 augustus Actualiteit , Oplossingen

Schneider Electric, toonaangevende efficiëntie met Digi-Tags

Schneider Electric (SE) is toonaangevend op het gebied van digitalisering van energiemanagement en industriële automatisering: Schneider Electric biedt een oplossing op vele vlakken, van advies over energie en duurzaamheid tot levensduuroptimalisatie van assets. In de zomer van ‘22 besloot SE van start te gaan met de uitrol van Digi-Tags, het digitale tagging systeem van Vinçotte.

In de zomer van ‘22 besloot SE van start te gaan met de uitrol van Digi-Tags, het digitale tagging systeem van Vinçotte. Dankzij Digi-Tags kan nu elk keuringsverslag van een asset, voorzien van een tag, bekeken worden door het scannen met een smartphone van die tag. Handig, maar vooral heel veilig en dat was de focus van SE.

Het project bestond uit twee onderdelen. Enerzijds werden alle assets (denk aan ladders etc) in de fabriek en het magazijn voorzien van een tag. Anderzijds zijn er ook een twintigtal technici op de baan met bestelwagens, die materialen bij zich hebben die gekeurd moeten worden.

We spreken hier dan over PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) en ander klein materiaal, zoals bv. trapladdertjes. Gemiddeld genomen heeft elke bestelwagen meer dan 5 gekeurde items bij.

Dankzij de ‘groepen’ functionaliteit in Digi-Tags kan er ook per bestelwagen een tag aangemaakt worden. Door het scannen van de ‘groep’-tag, kan men dan de lijst van alle toestellen en het bijhorende inspectieverslag raadplegen. De technici kunnen nu hierdoor meteen vaststellen of het materiaal dat ze meekrijgen, gekeurd werd en veilig is. Zowel voor de technici als voor hun werkgever is dit een hele geruststelling.

Ruben de Sadeleer, Facility engineer bij SE, vertelt: “Het project startte met het in kaart brengen van al het materiaal dat gekeurd moest worden. We hadden die data wel, maar sommige materialen waren weg of dubbel. In die zin was het al een goeie asset managementoefening.”

Het toevoegen tot en verwijderen van toestellen uit de groep is eenvoudig en kan door de gebruiker zelf gedaan worden. Op die manier is er steeds een up-to-date verslag beschikbaar van het materiaal in de bestelwagen.

Digi-Tags Features

  • Voor elk toestel voorzien van een QR-code, makkelijk op elk moment het individueel en up-to-date keuringsverslag te raadplegen door het scannen met een smartphone.
  • Dankzij de ‘groepen’ functionaliteit in Digi-Tags makkelijk zelf per bestelwagen, per locatie of per persoon een ‘groep’-tag voorzien om alzo de lijst van alle bijhorende toestellen en het inspectieverslag te raadplegen.
  • Het aanmaken van de groep, toevoegen tot en verwijderen van toestellen uit de groep is eenvoudig en kan door de gebruiker zelf gedaan worden.


#

Over Schneider Electric SE #

Schneider Electric is een Franse multinational die gespecialiseerd is in digitale automatisering en energiebeheer. Het richt zich op huizen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën, door energietechnologieën, real-time automatisering, software en diensten te combineren. In 2022 boekte het bedrijf een omzet van 34,2 miljard euro.

Digi-Tags bij Milcobel

Lees de testimonial

Digi-Tags bij Janssen Pharmaceutica

Lees de testimonial