14 augustus Actualiteit

Luc Leroy volgt Paul Hesselink op als nieuwe CEO van Kiwa

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de huidige COO, Luc Leroy, per 1 oktober 2023 benoemd is tot CEO van Kiwa. De benoeming betekent de volgende stap in Kiwa's ambitie naar de toekomst. Luc's ervaring, gedrevenheid en vaardigheden zullen Kiwa in staat stellen om haar groeiambitie waar te maken.

"Ik ben enthousiast en vereerd om de rol van CEO van Kiwa te aanvaarden," zei Luc Leroy. "De afgelopen jaren heb ik deel uitgemaakt van de sterke ontwikkeling en groei van Kiwa, dankzij het onwrikbare vertrouwen en de steun van alle mensen die deel uitmaken van onze grote Kiwa-familie. Ik ben trots om deel uit te maken van die familie, trots op ons bedrijf, trots om de Kiwa-strategie voort te zetten en nieuwe hoofdstukken te creëren in ons doorlopend verhaal. In de komende periode zullen we voortbouwen op onze huidige strategie met een focus op het versterken en verstevigen van onze marktpositie, om zo een echt wereldwijd bedrijf te creëren."

In de afgelopen 21 jaar heeft Paul Hesselink als CEO Kiwa geleid op een reis van snelle groei, diversificatie en globalisering terwijl hij een sterke cultuur onder de medewerkers opbouwde en in stand hield. Paul blijft tot het einde van het jaar bij Kiwa en draagt zijn taken over aan Luc Leroy. Vanaf begin 2024 zal Paul een rol vervullen als strategie adviseur voor Kiwa, ons moederbedrijf SHV en voor de Test-, Inspectie- en Certificatiesector (TIC) in het algemeen.

Paul verklaarde: "Ik heb het voorrecht gehad om sinds 2003 als CEO bij te dragen aan de ontwikkeling en groei van Kiwa. Nu heb ik de beslissing genomen om een andere rol aan te nemen. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een wereldwijde familie van bedrijven met meer dan 10.000 collega's, die werken vanuit 40 landen over de hele wereld, vertrouwen creëren en vooruitgang stimuleren voor veel klanten in een groot aantal verschillende markten, en meer dan 1 miljard euro omzet genereren. Als lid van de SHV bedrijvenfamilie is Kiwa klaar en gemotiveerd om de volgende stappen te zetten. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt en zullen bereiken!"

"Ik kijk er erg naar uit om samen met alle collega's en andere belanghebbenden verder te bouwen aan ons geweldige bedrijf op die stevige en robuuste basis," besluit Luc. "We streven volledig naar voortdurende groei, een ambitie die wordt gedeeld met en gesteund door SHV. In volatiele tijden en snel veranderende markten houdt Kiwa stand. We zijn een solide, geweldig bedrijf dat vertrouwen opbouwt en uitstraalt, klaar om uitdagingen om te zetten in successen."

Paul Hesselink ( links) et Luc Leroy (rechts)