08 september Actualiteit

Vinçotte, lid van de KIWA groep, tekent overeenkomst met hibot om nieuwe robotdiensten in Europa te ontwikkelen

De inspectie-activiteiten van Vinçotte zullen veel baat hebben van de revolutionaire robotsystemen van hibot.

(Brussel, 8 september 2023) Vinçotte, lid van Groep KIWA, en hibot hebben een zakelijke overeenkomst getekend om het Robot-as-a-Service (RaaS) bedrijfsmodel van hibot te benutten om nieuwe en unieke industriële diensten in Europa aan te bieden. Dankzij deze overeenkomst kan Vinçotte infrastructuurinspecties op afstand uitvoeren met behulp van de innovatieve robotinspectiesystemen van hibot, zoals Float Arm, Soryu-C en Squid, gecombineerd met digitale diensten via het HiBox-platform van hibot.

RaaS is een snel evoluerend bedrijfsmodel dat het gebruik van complexe robotsystemen haalbaar maakt voor een breed scala aan toepassingen wereldwijd. Vinçotte en hibot bevinden zich in een unieke positie om RaaS-toepassingen te creëren door respectievelijk meer dan honderd jaar inspectiekennis te combineren met meer dan veertig jaar geavanceerde robottechnologie-ervaring vanuit hun oorsprong bij het Tokyo Institute of Technology.

Hibot zal de inspectiemissies van Vinçotte actief ondersteunen vanuit zijn nieuw opgerichte dochtermaatschappij, hibot europe GmbH, gevestigd in Aken, Duitsland. De overeenkomst omvat ook de opleiding en certificering van de operators van Vinçotte voor het gebruik van de baanbrekende robotsystemen van hibot, ontworpen om te werken in gevaarlijke omgevingen.

Voorafgaand aan de ondertekening van de overeenkomst voerde Vinçotte sinds oktober laatstleden al inspecties uit in een nucleaire installatie met behulp van de Float Arm van hibot, met opmerkelijk succes.

Volgens Michele Guarnieri, CEO van hibot, “opent deze overeenkomst geweldige kansen voor de uitbreiding van ons bedrijf met onze innovatieve oplossingen, samen met deze belangrijke en gerespecteerde partner. We zullen zakelijke ervaring opdoen met verschillende robotinspectiesystemen en digitale diensten om onze activiteiten wereldwijd verder uit te breiden.

Martijn Cuyx, Innovation Manager bij Vinçotte, voegt hieraan toe: “De oplossingen van hibot zijn vrij uniek en stellen ons in staat onze weg naar digitalisering voort te zetten, met aandacht voor drie belangrijke pijlers: verhoogde veiligheid, verhoogde efficiëntie en betere besluitvorming door bruikbare inzichten. Met hibot kunnen we onze klanten, de asset owners, ongeëvenaarde en zelfs specifieke oplossingen bieden.

Over hibot

Hibot, opgericht in 2004, is een robotica-startup afkomstig van het Tokyo Institute of Technology, die zich inzet voor het realiseren van een veiligere en duurzamere wereld door nieuwe trends te creëren op het gebied van inspectie en onderhoud van infrastructuur. Hibot ontwikkelt en gebruikt op afstand bestuurbare AI-aangedreven robots waarmee mensen uit vuile, gevaarlijke of veeleisende werkomgevingen kunnen worden verwijderd. De robots van Hibot zijn toegepast bij zoek- en reddingsmissies en zijn gebruikt tijdens ontmantelingswerkzaamheden bij de Japanse kerncentrale Fukushima nr. 1.

CEO: Michele Guarnieri.

Voor meer informatie, zie http://www.hibot.co.jp

Contact:

Takeyuki Iijima, Takuya Takenokuchi

Tel: +81 (0)3 5791 7526

E-mail : press@hibot.co.jp

Over Vinçotte

Vinçotte, opgericht in 1872, is het grootste inspectie-, audit- en certificeringsbedrijf in België en biedt meer dan 220 diensten aan op het gebied van inspectie, certificering, conformiteitsbeoordeling en opleiding. De 2.000 medewerkers zetten zich elke dag in voor het vergroten van de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van de samenleving. Vinçotte is actief in de Benelux en voert dagelijks ruim 5.000 inspecties uit. Het heeft ruim 100.000 klanten, bestaande uit multinationals, MKB-bedrijven, eenmanszaken en particulieren.

In mei 2022 is het gefuseerd met de Kiwa-groep om het bedrijfsdomein verder uit te breiden, niet alleen in Europa maar ook in Azië, Amerika en Oceanië.

For more information, zie www.vincotte.be

Contact:

Michel Vandegard

CXO

Tel: +32 477 72 63 10

e-mail: mvandegard@vincotte.be

Jan Olieslagerslaan 35 – 1800 Vilvoorde – Belgium