Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jun12

Van bij de start in 1872 liep Vinçotte al voorop in een alsmaar veranderende wereld maar in 2017 werd mogelijk het grootste veranderingsproject binnen de geschiedenis van Vinçotte gestart: de digitalisering van de operaties. Met één doel: onze klanten een nog betere service verlenen dankzij een efficiënte centrale planning en digitale tools waarmee rapporten onmiddellijk worden afgeleverd.

Meer lezen
jun12

Vinçotte heeft in 2021 Digi-Tags gelanceerd waarmee alle veiligheidsinformatie en inspectiedata van een toestel in een fractie van een seconde op eender welk moment van de dag en eender waar beschikaar is. U scant de Digi-Tag en krijgt meteen de veiligheidsstatus te zien voor het toestel gebruikt wordt!

Digi-Tags is een unieke oplossing die gestructureerde gegevens via een scan publiek toegankelijk maakt en tegelijkertijd vertrouwelijke informatie beveiligt. De volledige uitleg over Digi-Tags vindt u op vincotte.be/digitags

In het filmpje hieronder ziet u hoe het idee van het Digi-Tags product ontstaan en ontwikkeld is vanuit onze innovatie afdeling.

Meer lezen
mei17

Wanneer u door de Liefkenshoektunnel rijdt, kan u er niet naast kijken. Er wordt stevig gebouwd aan twee nieuwe Elia-hoogspanningsmasten. Deze werken maken deel uit van het grotere Brabo-project waarmee Elia een upgrade geeft aan het hoogspanningsnet in en rond de Antwerpse haven. Vinçotte verzorgt de volledige veiligheidscoördinatie van dit uitdagende werfproject.

Meer lezen
feb28

Een monument uit cortenstaal in de vorm van een boog van 60 meter hoog en 250 ton dat aan beide kanten boven de E411 uittorent? U droomt niet: dit kunstwerk is binnenkort te bewonderen in de buurt van Rochefort. En Vinçotte werkt als keuringsinstantie mee aan dit project.

Meer lezen
feb07

Air Liquide produceert een breed gamma aan gassen voor verschillende industriële sectoren zoals de staalindustrie, de chemische industrie, de voedingsindustrie,...

Meer lezen
jan28

Wanneer u eind 2019 op de E411 tussen Namen en Aarlen rijdt, zal u niet naast het gigantische metalen kunstwerk Arc Majeur kunnen kijken. Ontworpen door de Franse kunstenaar Bernard Venet en gemaakt in de ateliers van John Cockerill in Seraing. Met zijn 60 meter zal het de hoogste cortenstalen sculptuur ter wereld zijn. Voor dergelijke wereldklasse verleent Vinçotte maar al te graag zijn brede expertise.

Meer lezen
jan10

Persbericht 9 januari 2019 - Wie bij Carrefour ambachtelijk Belgisch varkensvlees koopt kan voortaan met een eenvoudige scan met zijn smartphone de herkomst van dit vlees nagaan, een primeur in België. De retailer komt zo tegemoet aan de steeds groter wordende vraag van de consument naar transparantie in de voedselketen. Om dit mogelijk te maken, bundelde Carrefour zijn krachten met Vinçotte, de grootste keuringsorganisatie in België. Samen digitaliseerden ze de hele waardeketen van alle producten van het ‘Varkensvlees van Weleer’ van de ‘Kwaliteitsketen Carrefour’ en met behulp van blockchain technologie wordt de kwaliteit en transparantie van de data dus verzekerd.

Meer lezen
dec12

Recticel Insulation produceert PU isolatiematerialen voor zowel de residentiële als de niet-residentiële markt. Het bedrijf, deel van de Recticel Groep, wil zijn klanten duurzame en toekomstbestendige isolatieoplossingen aanbieden. Om dit kracht bij te zetten, berekent Recticel Insulation de milieu-impact van zijn producten. De resultaten hiervan communiceren ze in Environmental Product Declarations (EPD). Vinçotte verifieerde de EPD’s die door VITO voor Recticel Insultation werden opgesteld.

Meer lezen
nov22

Vilvoorde, 22 november 2018 - Nieuwe technologieën genereren nieuwe opportuniteiten. Ook Vinçotte vaart mee met de nieuwste trends met als doel de inspecties Future Proof te maken. Aan de hand van testen zoeken we uit wat de voordelen zijn van die technologieën en zetten ze dan om ter verbetering van de huidige activiteiten. Recent werd zo een innovatieproject met drones opgestart voor de thermografische inspectie van hoogspanningslijnen.

Meer lezen
sep10

De actualiteit vertelt ons dat beton niet altijd ijzersterk is. De gevolgen kunnen desastreus zijn. Bruggen, maar ook betonnen balkons vormen hier de grote risicoconstructies. Om ongevallen te vermijden, is het regelmatig controleren van beton aangewezen. Vinçotte is hierin expert en voert zorgvuldige inspecties uit zodat u te allen tijde weet dat u gebeiteld zit.

Meer lezen