Vinçotte innoveert: drones inspecteren hoogspanningslijnen

Vilvoorde, 22 november 2018 - Nieuwe technologieën genereren nieuwe opportuniteiten. Ook Vinçotte vaart mee met de nieuwste trends met als doel de inspecties Future Proof te maken. Aan de hand van testen zoeken we uit wat de voordelen zijn van die technologieën en zetten ze dan om ter verbetering van de huidige activiteiten. Recent werd zo een innovatieproject met drones opgestart voor de thermografische inspectie van hoogspanningslijnen.

Tijdens de inspectie van hoogspanningslijnen worden fouten via hotspots opgespoord met behulp van een precisie-infraroodcamera.

Bij de nieuwe meetmethode wordt de infraroodcamera aan een drone bevestigd. Die drone kan de hoogspanningslijnen beter benaderen.

Tijdens de vlucht brengt hij alle nodige informatie in kaart. Die wordt vervolgens verwerkt en opgeslagen. De inspecteur heeft zo meteen een beeld van de potentiële fouten op zijn monitor. Defecten kunnen zo gemakkelijker opgespoord worden. Nog een extra voordeel: alle informatie wordt meteen digitaal opgeslagen. De video kan dus achteraf ook frame per frame geanalyseerd worden.

Bekijk hier alvast het filmpje van de allereerste dronetesten!

Dronetechnologie heeft duidelijk potentieel om inspecties efficiënter en sneller uit te voeren. Bovendien biedt een drone de mogelijkheid om ook moeilijk bereikbare plekken in beeld te brengen. In de toekomst zal Vinçotte die methode dan ook zeker verder uitbouwen.

Meer weten?

Zie je een toepassing voor het inzetten van drones bij inspecties in jouw bedrijf?

Contacteer Vinçotte >