07 februari Oplossingen , Projecten

Air Liquide Ecolabels uitgereikt door Vinçotte

Air Liquide produceert een breed gamma aan gassen voor verschillende industriële sectoren zoals de staalindustrie, de chemische industrie, de voedingsindustrie,...

Gedreven door de ambitie om innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen te ontwikkelen, biedt Air Liquide aan geïnteresseerde klanten gassen aan met het label "GREEN ORIGIN". Air Liquide verbindt er zich toe om de energie die nodig is om deze gassen te produceren, enkel te halen uit hernieuwbare energiebronnen afkomstig uit de Benelux. Op dit ogenblik worden de volgende gassen met het label GREEN ORIGIN aangeboden:

Validation statements GREEN ORIGIN protocolAnnual validation statements (2017)
O2, Ar, N2
CO2
H2
O2, Ar, N2
CO2
H2

Vinçotte voert in opdracht van Air Liquide een onafhankelijke controle uit om te garanderen dat aan de voorwaarden van het label voldaan wordt. Hiervoor werd een duidelijk protocol opgesteld dat beschrijft hoe het label wordt toegekend. Ook voert Vinçotte jaarlijks een verificatie uit. Tijdens de jaarlijkse verificatie controleren we of het protocol voor het label GREEN ORIGIN is gerespecteerd en herberekenen we de minimale hoeveelheid hernieuwbare energie die Air Liquide in de Benelux moet aankopen.

Met het label GREEN ORIGIN stelt Air Liquide zijn klanten in de mogelijkheid om hun impact op het milieu effectief te verminderen.

Door de samenwerking met Vinçotte biedt Air Liquide zijn klanten de garantie dat dit proces op een correcte, nauwkeurige en transparante manier gebeurt.