Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
apr25

Het Koninklijk Besluit van 6 december 2018 bepaalt dat er vanaf 1 januari 2019 een aantal aanpassingen in het Algemeen Reglement op de Bescherming tegen de gevaren van Ioniserende Straling (ARBIS) van toepassing zijn. Inrichtingen van klasse II en III hebben nog de tijd tot 31/12/2020 om hun interne organisatie hierop af te stemmen zodat ze wettelijk in orde zijn. Ondernemingen betrokken bij het transport van radioactieve stoffen krijgen tijd tot 30/06/2020. We zetten hieronder alle te nemen maatregelen voor u op een rij.

Meer lezen
jan31

Vanaf januari 2019 is het nieuwe EPC al in voege. Als absolute marktleider in België sinds 1872 informeren we u graag over de wijzigingen. Het nieuwe EPC is veel duidelijker en toont met grafische labels aan hoe goed of slecht de woning is op energie vlak. Er staan ook concrete aanbevelingen voor verbetering in.

Meer lezen
nov19

Vandaag gaat de 5de editie van het Fireforum congres door, een ideale gelegenheid om te spreken over "voice alarm" systemen. Deze spraakalarmsystemen zenden immers naast sirenes ook gesproken boodschappen uit en verhogen daarmee de efficiëntie bij een evacuatie bij brand.

Meer lezen
okt24

Op 13 juli 2018 is het Besluit van de Vlaamse Regering voor ouderenvoorzieningen en centra voor herstelverblijf gewijzigd en op 1 oktober 2018 is dit nieuwe besluit in werking getreden. Wat verandert er? Ontdek het hier!

Meer lezen
okt11

Architecten, studiebureaus, aannemers en constructeurs, … wanneer u actief bent in de bouwsector, bent u gedurende tien jaar aansprakelijk voor een zware fout die de stevigheid of de stabiliteit van het verzekerde bouwwerk in geval in het gedrang zou brengen in geval van een beroepsfout. Een tienjarige aansprakelijkheidsverzekering is in de meeste gevallen een verstandige keuze maar sinds kort is het soms een verplichting. Vinçotte legt u alles uit wat u moet weten over de verplichte tienjarige aansprakelijkheidsverzekering.

Meer lezen
okt05

Na een positieve audit door accreditatie-instelling Belac werd Vinçotte officieel geaccrediteerd om audits uit te voeren volgens de nieuwe checklist VCA 2017/6.

Meer lezen
okt03

De tienjarige of decenale aansprakelijkheid is u als betrokken partij in een bouwproject zeker niet vreemd. Maar wat houdt het precies in? Op welke elementen van de bouw heeft het betrekking en voor wie geldt het? En hoe kunt u zich indekken in geval van problemen? Ontdek hoe u het zekere voor het onzekere kunt nemen.

Meer lezen
sep14

Tijdens de eerste editie van de Vinçotte Industry Day op 18 oktober in de haven van Antwerpen vertellen we u alles over hoe nieuwe ISO-normen en innovaties in NDT uw bedrijf efficiënter en veiliger kunnen maken.

Meer lezen
aug31

Benieuwd waar je Vinçotte in de komende weken en maanden tegen kan komen?

Meer lezen
aug08

Elke onderneming die met elektrische installaties werkt, stelt haar werknemers bloot aan potentiële risico’s. Als deze installaties oud zijn, worden die risico’s nog groter. Als Facility Manager is het je taak om ervoor te zorgen dat de werking van het bedrijf letterlijk en figuurlijk niet onder spanning komt te staan. Tijdens deze Rondetafel krijg je op deze én andere vragen een antwoord zodat je alle risico’s van oude elektrische installaties uitschakelt:

Meer lezen