Het nieuwe AREI 2020 is er en onze opleidingen zijn er ook!

Op deze pagina hebben we een handig overzicht gemaakt van alle opleidingsmogelijkheden die we aanbieden rond het nieuwe AREI. We bieden zowel open opleidingen aan die u bij ons kan komen volgen, in-house opleidingen die we bij u ter plaatse komen geven als online opleidingen. De opleidingen zijn allemaal ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Vinçotte collega's die het nieuwe AREI geschreven hebben en garanderen u een absolute topopleiding uit eerste hand. Wil u dat u zelf en/of uw medewerkers het nieuwe AREI perfect kennen? Vertrouw dan op onze experten!

E-learning AREI: Bescherming tegen Brand #

Met deze e-learning zal u na afloop op de hoogte zijn van de voorzorgsmaatregelen tegen brand en de laatste wijzigingen hierover in het nieuwe AREI. Ze is geschikt voor alle professionals uit de sector zoals installateurs, elektriciens, studiebureaus, preventieadviseurs, beveiligingsadviseurs, verantwoordelijken voor elektrische installaties, technici, ingenieurs, onderhoudspersoneel, professionals die betrokken zijn bij het ontwerp, bouw en/of onderhoud van elektrische installaties, architecten, designers van elektrische installaties.

U krijgt toegang tot een professionele opname, die u na afloop ook kan downloaden via ons online platform. U kan de opleiding dus volgen op eigen tempo, waar en wanneer u maar wil.

Kostprijs 92€ excl. BTW

Bekijk het aanbod online AREI opleidingen

Een kwalitatieve opleiding volgen zonder u te moeten verplaatsen? Ontdek alle AREI opleidingen die we via online training aanbieden.

Meer info & inschrijven >>>

AREI aardingssystemen TT, TN en IT #

In het Algemeen Reglement Elektrische Installaties (AREI) staat theoretisch beschreven waaraan aardingsystemen moeten voldoen. In deze opleiding leert u alles over de verschillende aardingssystemen TT, TN en IT met betrekking tot hun respectievelijke voordelen en toepassingsdomeinen. Deze opleiding is geschikt voor ingenieurs en technici belast met de uitbating van elektrische installaties. U wordt als deelnemer verwacht elektrisch vakbekwaam te zijn.

Onderwerpen die aan bod zullen komen:

 • Toelichting wettelijke kader en de definities
 • Principe van bescherming tegen elektrische schokken
 • Bescherming tegen rechtstreekse aanraking
 • Bescherming tegen onrechtstreekse aanraking
 • Het TT systeem
 • Het TN-systeem
 • Het IT-systeem en het Medisch IT-systeem

Elke deelnemer ontvangt een deelname attest.

Kostprijs: 446€ excl. BTW

Ontdek het klassikaal aanbod AREI opleidingen

Kies voor één van de opleidingen in onze training centra! We bieden verschillende AREI opleidingen aan, op tal van locaties in België.

Schrijf nu in >>>

MasterClass AREI #

De MasterClass AREI hebben we ontwikkeld voor bedrijfsleiders, operationeel leidingevenden, preventieadviseurs, verantwoordelijken van technische diensten, Facility Managers… kortom iedereen die in een organisatie de verantwoordelijkheid draagt voor het wettelijk in orde zijn met het nieuwe AREI.​

Het nieuwe AREI ging van kracht op 1 juni 2020. Via 9 verschillende interactieve sessies zal u het nieuwe AREI leren kennen, de impact op uw organisatie kunnen inschatten en de nodige acties kunnen definiëren en implementeren. Onderwerpen die aan bod zullen komen:

 • De ‘big changes’ voor uw organisatie en hoe ga je daarmee aan de slag
 • De nieuwe structuur van het AREI
 • De fundamentele wijzigingen met betrekking tot de volgende technische onderdelen: Uitwendige invloedsfactoren, Toepassing van verschillende netsystemen, Beveiligingen naar rechtstreekse en onrechtstreekse aanraking (personen), Beveiligingen naar kortsluiting en overbelasting (installatie), Specifieke installaties (afgesloten ruimten, ATEX,…), Veiligheidsinstallaties, kritische installaties (voorheen art. 104 vitale installaties)
 • Uw verantwoordelijkheid als eigenaar, beheerder, ontwerper, installateur...

De cursus wordt volledig online aangeboden. U start zelf met elke module op de dag en uur wanneer het u het beste uitkomt. Alle getoonde presentaties, video’s, demo’s,… kunnen gedownload worden. Ze worden ter beschikking gesteld aan de deelnemer na het afronden van elk van de 9 modules.

​Elke module wordt afgerond met een online test. Indien u alle modules hebt doorlopen en een totaalscore hebt behaald van 80%, krijgt u op het afsluitend netwerk-event uw persoonlijk Vinçotte-certificaat uitgereikt.​ Het Vinçotte Certificaat "MasterClass AREI 2020" op uw Linkedin profiel zal aan al uw contacten tonen dat u klaar bent voor het nieuwe AREI.

Kostprijs: 1167€ excl.BTW

Schrijf u nu in voor de MasterClass AREI

In 9 modules geven onze experten alle uitleg die u nodig heeft om uw organisatie perfect aan te passen aan het nieuwe AREI.

Meer info & inschrijven >>>

Opleiding Nieuw AREI 2020 – Laagspanning niet-huishoudelijke installaties #

Deze opleiding werd speciaal ontwikkkeld voor studiebureaus, bureaus voor elektrotechniek, niet-huishoudelijke elektriciens, ingenieurs/onderhoudstechnici, verantwoordelijken voor elektrische installaties & technische diensten, ontwerpers en tekenaars van elektrische installaties, projectleiders – zaakgelastigden,...

Tijdens deze opleiding leert u

 • de Algemene voorschriften voor elektrisch materieel en elektrische installaties
 • de termen en definities
 • bepaling van algemene kenmerken van elektrische installaties
 • beschermingsmaatregelen
 • keuze en installatie van materieel
 • controles van de installaties
 • regels voor installaties en bijzondere ruimten
 • bijzondere voorschriften voor bestaande elektrische installaties
 • algemene voorschriften na te leven door personen

volgens de structuur van het nieuwe AREI 2020 Laagspanning. Na afloop begrijpt u de belangrijkste algemene reglementaire voorschriften inzake elektrische installaties op laagspanning en op zeer lage spanning en kan u de regels toepassen. U leert ook een elektrische niet-huishoudelijke installatie op laagspanning en op zeer lage spanning te ontwerpen met inachtneming van de voorschriften van het nieuwe AREI 2020.

Elke deelnemer ontvangt een deelname attest.

Kostprijs: 1295€ excl. BTW

U kan hiervoor gebruik maken van de KMO Portefeuille

Nieuw AREI 2020 – Laagspanning niet huishoudelijke installaties

AREI Boek I

Meer info & inschrijven

Andere opleidingen rond het nieuwe AREI 2020 zijn volop in ontwikkeling. Een up to date overzicht van alle AREI opleidingen die Vinçotte aanbiedt, vindt u hier.