Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
dec07

Serie-ondernemer en docent digitale transformatie helpt grootste inspectiebedrijf van België te digitaliseren

Meer lezen
nov26

Met gepaste trots kondigt Vinçotte de winst aan van de titel ‘Trends Digital Pioneer 2020’ in de categorie Customer Happiness. Deze prestigieuze prijs beloont Digi-Tags, onze QR code tagging oplossing voor beter asset management.

Meer lezen
nov25

Vinçotte bestaat binnenkort 150 jaar. Doorheen onze lange geschiedenis sinds 1872 hebben we onszelf regelmatig opnieuw moeten uitvinden. We zijn gestart naar aanleiding van ontploffende stoomketels, toen één van de grootste problemen van de eerste industriële revolutie. Er was nood aan meer veiligheid en controle. Vinçotte bood hiervoor de oplossing. Toen in 1890 de elektriciteit werd uitgevonden en meer en meer werd gebruikt in het bedrijfsleven paste Vinçotte zich vlot aan deze verandering aan. Innoveren zat ons toen al in het bloed en dat is doorheen de jaren niet veranderd.

Meer lezen
nov13

Vinçotte is de expert op vlak van brandbeveiliging gaande van advies bij het ontwerp van brandveilige gebouwen en installaties tot audits, controles, risicoanalyses en preventieadvies.

Meer lezen
sep29

Wij brengen u graag op de hoogte van enkele belangrijke wijzigingen: GRMS 6.1, BRC Gluten-Free Certification Program (BRC GFCP), elektronisch facturatie, nieuwe norm - COVID-19 SafeZone, IFS Food v7 en een reminder in verband met de recalls.

Meer lezen
sep07

WFS Belgium (Luik en Brussel) is deel van een internationale groep gespecialiseerd in luchthavendiensten aanwezig in meer dan 175 luchthavens wereldwijd. Zijn verschillende internationale activiteiten zijn verbonden met de gezondheidsrisico’s van COVID-19. De groep heeft daarom een aanpak uitgewerkt voor de evaluatie van de risico’s en hun preventie en aangepaste preventiemaatregelen aangenomen.

Voor WFS is de veiligheid van zijn mensen een prioriteit binnen alle activiteiten. De firma WFS Belgium is nu ook de eerste in de sector die het Vinçotte COVID-19 Safe Zone-certificaat behaalt.

Meer lezen
jul16

Johan Lambeets van Enviro Engineering uit Alken is één van de eerste klanten waar Vinçotte een remote audit mee uitvoerde in combinatie met een kort bezoek ter plaatse. We vroegen hem naar zijn ervaringen met deze audit vanop afstand.

Meer lezen
jul16

Eén van de grote klanten in de voedingsindustrie waar Vinçotte regelmatig gaat auditen is Agristo B.V. De producent van diepgevroren aardappelproducten was meteen te vinden voor remote auditing. Group Quality Manager Joke Anseeuw en René Roefs, de Quality Manager van de site in Tilburg, zijn vol lof over de samenwerking met Vinçotte.

Meer lezen
jul09

Vinçotte wil tweede lockdown vermijden met eerste officiële Belgische certificaat voor “corona-veilige” organisaties: COVID-19 SafeZone

Meer lezen
jul01

Sinds enkele maanden integreert Vinçotte meer en meer drones in haar activiteiten. Deze hoogwaardige technologie maakt het onder andere mogelijk om industriële gebieden die voor mensen moeilijk toegankelijk zijn visueel te inspecteren. Ook kan de operationele en economische efficiëntie van inspecties ermee verbeterd worden en bieden drone inspecties een nieuwe, nauwkeurigere en kwalitatief betere bron van informatie.

Meer lezen