Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
aug29

Een niet-onderbouwd of zelfs onterecht ecolabel of milieuclaim wordt beschouwd als greenwashing en is een groot risico voor een bedrijf.

Meer lezen
aug10

Vandaag 10 augustus dag op dag 150 jaar geleden kwam de voorlopige “Vereniging voor het toezicht op stoomketels” voor het eerst bijeen.

Meer lezen
jul07

Tijdens de pandemie bleek luchtkwaliteit belangrijker dan ooit tevoren en CO2-meters zie je plots overal. Het opleidingscentrum van Vinçotte gaat nog een stap verder en heeft als eerste opleidingscentrum in België het Airscan label behaald. Airscan legt zich erop toe de gezondheid, het welzijn en de duurzaamheid van de maatschappij te verbeteren, door het meten en verbeteren van binnenluchtkwaliteit. Omdat een CO2-meter alleen geen garantie, nóch een oplossing biedt voor goede luchtkwaliteit, ontwikkelde Airscan een label dat dit garandeert en ook meetbaar maakt.

Meer lezen
mei20

Nu de Belgische Mededingingsauthoriteit haar goedkeuring heeft gegeven, is Vinçotte officieel deel van de Kiwa groep.

Meer lezen
mrt08

PERSBERICHT, 8 maart 2022 - In het jaar van zijn 150ste verjaardag zoekt keuringsbedrijf Vinçotte 150 nieuwe medewerkers die waken over de veiligheid van de vele groene en circulaire initiatieven binnen onze bedrijven. Het huidig aantal inspecteurs en consultants kan de vragen vanuit de bedrijfswereld nauwelijks volgen. Naast ervaren profielen, zoekt Vinçotte ook nieuwe krachten. Daarom doet het bedrijf een beroep op het hoger onderwijs en middelbare scholen van het land. Met behulp van gastcolleges, technische stages en thesisondersteuning wil het bedrijf het beroep van veiligheidsinspecteur en -adviseur bekender en populairder maken bij jongeren.

Meer lezen
feb28

Een verborgen kampioen, zo kan je Barias zeker noemen. Barias, KMO van het jaar 2021, helpt bedrijven met het verpakken en opslaan van gekoelde voedingsproducten voor wereldwijde export.

Wanneer je als bedrijf in de voedingssector actief bent, is kwaliteitscontrole een hoogste prioriteit en we zijn als Vinçotte dan ook trots dat we Barias al jaren mogen bijstaan in het verzekeren van hun kwaliteit.

Meer lezen
dec01

PERSBERICHT, 1 december 2021 - Deze ochtend werden de medewerkers van Vinçotte en Kiwa geïnformeerd over het voorgenomen besluit van beide bedrijven om samen te gaan. Door hun krachten te bundelen, zetten Kiwa en Vinçotte samen een stevige stap om een one stop shop voor Testing, Inspectie en Certificatiediensten (TIC) te vormen, die klanten wereldwijd kan ondersteunen met een breder pakket aan diensten.

Meer lezen
okt15

We zien meer en meer elektrische voertuigen in het straatbeeld opduiken. Daarom zullen er in de meeste gevallen extra maatregelen genomen moeten worden in gebouwen. De huidige brandveiligheidsvoorschriften zijn namelijk gebaseerd op het stallen van traditionele voertuigen met verbrandingsmotor en de aanwezige preventiemaatregelen zijn dus niet voldoende voor de specifieke brandrisico’s van elektrische voertuigen.

Meer lezen
okt12

In dit kort filmpje hoort u meteen van onze collega's zelf wat de voordelen zijn van een opleiding bij Vinçotte zelf te volgen.

Meer lezen