Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
okt04

Agoria lanceert het "Be the change" initiatief om vorm te geven aan de duurzame arbeidsmarkt van morgen en stelt daarbij 4 doelstellingen voorop: upgrading van de skills van alle medewerkers, omscholing van werkenden en werklozen, activering en technology als facilitator. Vinçotte onderschrijft het "Be the change"-charter en gaat het engagement aan om het personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Meer lezen
jun12

Van bij de start in 1872 liep Vinçotte al voorop in een alsmaar veranderende wereld maar in 2017 werd mogelijk het grootste veranderingsproject binnen de geschiedenis van Vinçotte gestart: de digitalisering van de operaties. Met één doel: onze klanten een nog betere service verlenen dankzij een efficiënte centrale planning en digitale tools waarmee rapporten onmiddellijk worden afgeleverd.

Meer lezen
jun07

Voortaan zal 7 juni door het leven gaan als de World Food Safety Day van de Verenigde Naties. Het is een dag om stil te staan bij voedselveiligheid en om te erkennen dat dit een zaak van iedereen is. En dat juicht Vinçotte alleen maar toe.

Meer lezen
apr08

Vinçotte kreeg vanuit de maakindustrie veel vragen over de almaar complexere wetgevingen en verplichtingen bij de fabricatie van machines die gebruikt worden bij de productie van goederen, in transport en in logistiek.

Uit deze vragen om ondersteuning en raadgeving ontstonden nieuwe consulting services die recent gelanceerd of vernieuwd werden. We overlopen er hier zes belangrijke even in het kort. Voor meer details kan u doorklikken naar de desbetreffende fiches.

Meer lezen
mrt07

De GRMS (Global Red Meat Standard) zijn aangepast naar versie 6.0. In deze nieuwe versie zijn herzieningen doorgevoerd na advies en input van belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de normen blijven voldoen aan de eisen van de GFSI, producenten, klanten en detailhandelaren.

Meer lezen
jan10

Persbericht 9 januari 2019 - Wie bij Carrefour ambachtelijk Belgisch varkensvlees koopt kan voortaan met een eenvoudige scan met zijn smartphone de herkomst van dit vlees nagaan, een primeur in België. De retailer komt zo tegemoet aan de steeds groter wordende vraag van de consument naar transparantie in de voedselketen. Om dit mogelijk te maken, bundelde Carrefour zijn krachten met Vinçotte, de grootste keuringsorganisatie in België. Samen digitaliseerden ze de hele waardeketen van alle producten van het ‘Varkensvlees van Weleer’ van de ‘Kwaliteitsketen Carrefour’ en met behulp van blockchain technologie wordt de kwaliteit en transparantie van de data dus verzekerd.

Meer lezen
nov14

We moeten het u niet meer zeggen: we riskeren deze winter een stroomtekort. Om een black-out te voorkomen, is de regering immers van plan een afschakelplan te activeren. Maar wat houdt dat in en wat kunt u, als particulier of als onderneming, doen om afschakeling te vermijden en ermee om te gaan?

Meer lezen
okt15

Sinds de oprichting in 1872 is Vinçotte uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf dat actief is binnen de domeinen veiligheid, milieu, kwaliteit & niet destructief onderzoek. Tijdens de Openbedrijvendag op 7 oktober 2018 kon je:

Meer lezen
feb17

In deze aflevering van "Alle zaken op een rijtje" op bezoek bij Vinçotte legt Femke Elpers, Talent Acquisition Manager, uit wat het betekent om bij Vinçotte te werken en vertelt Marco Croon, CEO voluit over Vinçotte 3.0 waarbij Vinçotte dichter bij de klant komt en voluit gaat voor digitalisering.

Meer lezen
nov29

Informatie over het AREI en uitvoeringsbesluiten, bescherming tegen elektrische schokken, veiligheidsinstructiekaarten, praktijkdossiers, … U vindt het allemaal terug op de handige website Electrosafe.be.

Meer lezen