21 april Actualiteit

Vanaf nu solliciteer je digitaal bij Vinçotte!

Van digitale jobevents tot een volledig digitale sollicitatieprocedure. Vinçotte HR is stilaan volledig digitaal getransformeerd.

Niet alleen onze dienstverlening en klantencontacten, maar ook onze sollicitatieprocedure evolueerde van gedeeltelijk digitaal naar 100 % van op afstand. Hoe verloopt solliciteren bij ons nu concreet? We leggen het hier haarfijn uit!

Net afgestudeerd of al ervaring? #

Wij zijn op zoek naar zowel net afgestudeerden als naar ervaren werknemers. Studenten kunnen ons al virtueel ontmoeten op de vele jobevents van 2021.

Technisch of algemeen? #

Zowel technische als algemene profielen zijn welkom bij Vinçotte, maar we zijn een technisch bedrijf en hebben dus veel mensen met een technische achtergrond nodig. Populaire diploma’s zijn:

 • Bachelor Elektro-mechanica
 • Industrieel Ingenieur Elektro-mechanica
 • Industrieel Ingenieur Elektronica-ICT
 • Lasingenieur/welding engineer

Hoe solliciteer je? #

1. Je begint je sollicitatie door je aan te melden via onze jobsite: vincotte-jobs.be
2. Als je cv ons weet te overtuigen dan nodigen we je uit voor een online gesprek met één van onze recruiters (we laten je sowieso iets weten). Dit is het eerste contact.
3. Voor de technische jobs is er ook een online test voorzien waarvan we de resultaten in real-time kunnen checken. Als je meer dan 60 % scoorde, dan hebben we aansluitend een gesprek over hoe het is om bij Vinçotte te werken, wat je competenties zijn, hoe onze organisatie omgaat met change, etc. Dat vervolledigen we nog met een diepte-interview en een persoonlijkheidstest. Ook voor niet-technische functies voeren we dat gesprek.
4. Is er nog steeds een klik? Dan zetten we een online meeting op met de teamlead. In dit gesprek vertellen we je alles over de werking van het team waarin je terecht zou komen. Voor de technische profielen gaan we tijdens dit gesprek dieper in op het technische aspect van de job.
5. Is iedereen nog steeds positief? Dan wisselen we de nodige info uit en doen we je een concreet financieel voorstel. Onze verloning is zeker marktconform dus daarna volgt er meestal een handtekening.

Hoera!

Je bent nu een Vinçotter en meteen een deel van het grootste TIC (independent Testing, Inspection & Certification) -bedrijf in België. Een bedrijf dat ondertussen bijna 150 jaar bestaat en heel wat geschiedenis heeft maar tegelijk ook een trendsetter en innovator is.

De geschiedenis van Vinçotte sinds 1872 lees je hier >

En hier stopt het niet. Het begint zelfs maar net: omdat we je graag zo goed mogelijk voorbereiden op je Vinçotte-avontuur en introduceren in onze bedrijfscultuur, krijg je bij ondertekening van je contract toegang tot onze onboarding app. In de app vind je o.a. informatie over volgende zaken:

Vinçotte als organisatie #

 • Geschiedenis
 • Hoger doel
 • Code of conduct
 • Veiligheid
 • Social media

Alle praktische details van HR #

 • Verzekeringen
 • Bedrijfswagen
 • Salaris

Een quiz over Vinçotte #

zodat je zelf eens kan testen hoe goed je ons al kent.

Pulse checks #

om op te volgen hoe de werknemer zijn eerste dagen ervaart, etc.

In de app kan je jezelf ook voorstellen als je dat wilt. Deze voorstelling wordt verstuurd naar je manager zodat die de info met het team kan delen en ze jou al kennen nog voor je begint.

Welkom

Welkom bij Vinçotte! Zien we je binnenkort op onze jobsite?

Ga naar de jobsite >