Vinçotte White Paper: CO2 Neutral Fleet

De klimaatverandering en de stijgende uitstoot van broeikasgassen is één van de grootste uitdagingen die onze maatschappij te wachten staat. Er zijn vele manieren waarop je als bedrijf je steentje kan bijdragen. Met deze whitepaper willen we dieper ingaan op één van deze manieren: hoe uw wagenpark CO2 Neutraal maken.

In de volksmond wordt er veel gesproken over CO2 in de lucht. De meesten weten dat de concentratie aan CO2 in de lucht de laatste decennia sterk gestegen is en dat dit samenhangt met menselijke activiteiten.

Eén bron van emissies, zijn de voertuigen op onze wegen. Met 831.000 bedrijfswagens en 910.000 vracht- en andere bestelwagens zijn er ruim meer dan 1,5 miljoen voertuigen in België eigendom van of geleased door bedrijven. Dit wagenpark wordt ook wel de “Fleet” van een bedrijf genoemd. U kan uw steentje bijdragen door de impact van uw wagenpark te meten en door naar oplossingen te zoeken om deze impact te verlagen.

Een transitie maken naar een CO2 Neutral Fleet is echter niet vanzelfsprekend en om de beste beslissingen te nemen qua duurzame vloot en laadinfrastructuur is heel wat expertise nodig.

In onze "CO2 Neutral Fleet" whitepaper leest u er alles over en de beweegreden om de transitie naar een elektrische vloot te maken.

Op weg naar een CO2 Neutrale vloot

Leer in onze whitepaper hoe ook uw bedrijf naar een CO2 Neutrale vloot kan gaan.

Download