Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
aug31

Benieuwd waar je Vinçotte in de komende weken en maanden tegen kan komen?

Meer lezen
jul30

Denys toont door de snelle implementatie van deze nieuwe norm dat de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers hoog in het vaandel gedragen wordt. Vinçotte deed een audit, zag dat het goed was en schreef het certificaat uit.

Meer lezen
mei18

Op 21 juni 2018 organiseert Vinçotte een studiedag rond e-Mobility in Wallonië. Info enkel beschikbaar in Frans.

Meer lezen
mei15

De recent gepubliceerde ISO-norm 45001 vervangt de OHSAS 18001 en bevat de vereisten voor een goed veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem. Na de overgangsperiode van drie jaar moet deze nieuwe norm geïmplementeerd zijn. U weet niet hoe hieraan te beginnen? Geen probleem! Vinçotte kan u helpen.

Meer lezen
apr26

ArcelorMittal is sinds enkele jaren klant van Vinçotte voor o.a. technische keuringen van lifting en elektriciteit. In het kader van de internationale veiligheidsdag SafeDay organiseert de staalproducent vandaag 26 april een interactieve dag rond veiligheid. Vinçotte, als één van de belangrijke spelers op het vlak van veiligheid op de werkplaats, komt er spreken en een demonstratie geven.

Meer lezen
apr19

Wanneer we een beveiliging willen opzetten die werknemers beschermt tegen vallen vanop een grote hoogte, zitten we vaak met een mengeling van losse en vaste onderdelen. Bedrijven zullen hun arbeiders een harnas meegeven, onbetwistbaar een persoonlijk beschermingsmiddel. Maar zo’n harnas moet, middels een reeks verbindingsstukken als karabijnhaken, valstopblokken, vanglijnen al dan niet voorzien van dempers… vastgehecht worden aan een stabiel onderdeel van de constructie, zoals een haak, een oog of een permanente stalen levenslijn. En waaronder vallen deze laatste nu: zijn het persoonlijke dan wel collectieve beschermingsmiddelen?

Meer lezen
apr11

28 april is de werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk.

Meer lezen
mrt26

Op 12 maart werd de OHSAS 18001 omgevormd naar de ISO 45001 norm die eisen stelt aan organisaties voor een managementsysteem om de veiligheid, gezondheid en het welzijn van werknemers te beheersen en te verbeteren. ISO 45001 werpt ook een bredere blik op arbeidsveiligheid.

Meer lezen
feb13

Vinçotte realiseerde als eerste de vernieuwde controle van windturbines. En dat is een primeur waar we trots op zijn. De Vinçotte business unit Energy & Other Procesindustries voerde in december met succes de controle uit van 4 windturbines in de buurt van Nijvel. Dat was de allereerste controle van windturbines volgens het Waals regeringsdecreet van 13 februari 2014.

Meer lezen
feb11

Vorige week kwam de redactie van "Alle zaken op een rijtje" opnieuw opnames maken bij Vinçotte. In deze aflevering waren ze te gast bij Olivier Goossens - Directeur Vinçotte Controlatom, Dirk Debusscher - Executive Vice President (Petro) Chemicals & Pharmaceuticals en Jos Windey - Chief Operations Officer.

Meer lezen