Vinçotte White Paper: CE markering voor machines

Bent u een fabrikant of invoerder van machines ? Bouwt u machines voor eigen gebruik? Stelt u verschillende machines samen tot een nieuwe machine?

In al deze gevallen moet u ermee rekening houden dat u op de machine een CE-markering moet aanbrengen. Om u daarbij te helpen heeft Vinçotte een white paper “CE markering voor machines” opgesteld waarin de belangrijke stappen en aspecten in verband met CE-markering van machines worden besproken. Deze handige gids is bedoeld voor ontwerpers, engineeringbureaus, samenbouwers, preventieadviseurs, product developers, technische diensten, aankoopdiensten,…


Waarom deze gids?


De verplichte CE-markering op machines opent voor u de deuren van Europa. In ruil daarvoor legt de Europese reglementering u bepaalde verplichtingen op.

De CE-markering op machines duidt op de overeenstemming met alle toepasselijke Europese richtlijnen (of met hun omzetting in nationaal recht) die dergelijke markering eisen. Logischerwijze is het de Machinerichtlijn die voor machines de meest specifieke eisen bevat. Nochtans is de overeenstemming met de Machinerichtlijn niet noodzakelijk voldoende en zullen voor vele machines ook andere richtlijnen na te leven zijn. Vooral bij een eerste kennismaking met deze problematiek kan de situatie dus behoorlijk complex overkomen.

Onze bedoeling is om, in het kort, op een praktische en eenvoudige wijze de verschillende stappen voor te stellen die nodig zijn om een machine in Europa in de handel te brengen of in bedrijf te stellen.

In deze herwerkte uitgave is uiteraard ook onze verworven praktische ervaring verwerkt.

U kan de white paper over de “machinerichtlijn” hier gratis downloaden.


Interesse in deze oplossing? Contacteer ons!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven