Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
mei31

IKO zet volop in om steeds meer gerecycleerd materiaal te verwerken in hun isolatieplaten met behoud van technische eigenschappen om innovatieve en duurzame oplossingen aan te bieden. Om dit te kunnen aantonen nam IKO Vinçotte onder de arm en werd er beslist om te werken volgens de ISO 14021 standaard voor milieulabels en milieuverklaringen.

Meer lezen
mei30

Met mooie referenties als AZ Zeno in Knokke, AZ Alma in Eeklo, UZ Gent, ZNA Antwerpen, AZ St-Maarten in Mechelen, Vulpia, Armonea... is Vinçotte een vaste waarde in de zorgsector en kon uiteraard niet ontbreken op het Zorg.tech Congres 2022 op 17 juni in de Ghelamco Arena in Gent. Het thema is "Circulair Bouwen" waar ons aanbod met o.a. BIMproof en Digi-Tags perfect bij aansluit

Meer lezen
mei20

Nu de Belgische Mededingingsauthoriteit haar goedkeuring heeft gegeven, is Vinçotte officieel deel van de Kiwa groep.

Meer lezen
apr27

Het bekendste viaduct van ons land, het Viaduct van Vilvoorde, is na 45 jaar toe aan een grondige renovatie. Met een gemiddelde hoogte van 35 meter, heel wat hoogteverschillen en de grote cirkelboog met een straal van 700 meter, belooft dit een huzarenstuk te worden. Eentje waar we met onze vakkennis en enthousiasme graag aan meewerken!

Meer lezen
apr25

Vanaf begin dit jaar moet er voor alle grote appartementsgebouwen een energieprestatiecertificaat van de gemeenschappelijke delen (EPC GD) beschikbaar zijn.

Meer lezen
mrt31

Om beter antwoord te kunnen bieden op uw vragen en uitdagingen én om pro-actief met u mee te werken aan een veiligere en efficiëntere toekomst wordt er bij Vinçotte een nieuwe Business Unit opgericht waarin we de sterktes en kennis van onze EOP (Energy & Other Process Industries) divisie met die van onze PCP (Petro Chemicals & Pharmaceuticals) divisie combineren en waarin we al onze (A)NDT activiteiten integreren.

Meer lezen
mrt14

Wilt u een woning, appartement, studio, ... te koop of te huur stellen? Dan moet u verplicht in advertenties (online en offline op affiche, in krantje of zoekertjes, via een makelaar, ...) de energiescore (het EPC-label van A+ tot F) van de wooneenheid vermelden zodat de mogelijke koper of huurder meteen de energiezuinigheid van de woning kent. Bij verkoop mag het EPC niet ouder zijn dan 2019 zelfs als op het EPC staat dat het nog geldig is.

Meer lezen
mrt08

PERSBERICHT, 8 maart 2022 - In het jaar van zijn 150ste verjaardag zoekt keuringsbedrijf Vinçotte 150 nieuwe medewerkers die waken over de veiligheid van de vele groene en circulaire initiatieven binnen onze bedrijven. Het huidig aantal inspecteurs en consultants kan de vragen vanuit de bedrijfswereld nauwelijks volgen. Naast ervaren profielen, zoekt Vinçotte ook nieuwe krachten. Daarom doet het bedrijf een beroep op het hoger onderwijs en middelbare scholen van het land. Met behulp van gastcolleges, technische stages en thesisondersteuning wil het bedrijf het beroep van veiligheidsinspecteur en -adviseur bekender en populairder maken bij jongeren.

Meer lezen
mrt03

Water-link werkt samen met Suivo om alle voertuigen, machines en gereedschappen in kaart te brengen en op te volgen. Omdat ongeveer 2600 van deze assets periodiek gekeurd worden door Vinçotte bleek al snel dat door een slimme koppeling met de MyVinçotte / Digi-Tags omgeving enorm veel administratieve tijd bespaard kan worden.

Meer lezen
feb28

Een verborgen kampioen, zo kan je Barias zeker noemen. Barias, KMO van het jaar 2021, helpt bedrijven met het verpakken en opslaan van gekoelde voedingsproducten voor wereldwijde export.

Wanneer je als bedrijf in de voedingssector actief bent, is kwaliteitscontrole een hoogste prioriteit en we zijn als Vinçotte dan ook trots dat we Barias al jaren mogen bijstaan in het verzekeren van hun kwaliteit.

Meer lezen