Vinçotte versterkt diensten voor cyberbeveiliging om bedrijven veilig te houden in het digitale tijdperk

Vinçotte, lid van de Kiwa Groep, breidt haar dienstenportfolio uit met een uitgebreid pakket cyberbeveiligingsoplossingen.

Met deze stap positioneert Vinçotte zich als een toonaangevende partner voor bedrijven die hun weg zoeken door het steeds veranderende digitale landschap van Industrie 4.0.

In de 4e industriële revolutie zullen we onze klanten meer dan ooit kunnen helpen om hun cyberweerbaarheid te verzekeren”, zegt Ilse Vanderlocht, Managing Director bij Vinçotte. “Via ons Cybersecurity-aanbod zullen we hen kunnen ondersteunen bij hun uitdagingen.

Focus op klantbehoeften en naleving van regelgeving

Onze uitgebreide cyberbeveiligingsdiensten voorzien in een breed scala aan behoeften, van kwetsbaarheidsbeoordelingen en penetratietests tot incidentresponsplanning en cyberrisicomanagement. Deze uitgebreide aanpak stelt bedrijven in staat een robuuste verdediging op te bouwen tegen cyberbedreigingen, te voldoen aan regelgeving en het vertrouwen van belanghebbenden te behouden.

Aan het hoofd van deze Industrie 4.0 diensten staat de pas benoemde Global Product Owner Cyber Security en industrieveteraan Patrick Coomans. “Ik ben super enthousiast om Vinçotte en KIWA-klanten te helpen hun cyberweerbaarheid te vergroten door middel van een uitbreiding van ons cyberbeveiligingsdienstenportfolio”, spreekt Patrick zijn enthousiasme uit. “Cybersecurity is cruciaal voor succes in de digitale en AI-gedreven diensten van de toekomst, om compliant te zijn met de huidige en komende regelgeving en voor het vestigen en behouden van vertrouwen met alle belanghebbenden in de toeleveringsketen.

Marcel Jutte, Director Business Sector Cyber Security bij Kiwa, benadrukt de urgentie van het aanpakken van cyberdreigingen: “Digitale incidenten nemen snel toe en daarom ben ik enthousiast dat het Vinçotte team de cyberstrategie van Kiwa snel en adequaat uitrolt.

Door gebruik te maken van de expertise van Kiwa is Vinçotte goed uitgerust om bestaande klanten, maar zeker ook nieuwe klanten, te ondersteunen bij het verhogen van de veiligheid van hun data en gegevensuitwisseling. “Ik ben erg blij dat Vinçotte, door de uitbreiding van het team met Patrick, hun klanten in België en Luxemburg nog beter kan helpen met hun cybersecurity uitdagingen”, gaat Marcel verder.

Innovatie en groei

Deze uitbreiding van het cybersecurity dienstenportfolio door Vinçotte is in lijn met de strategie van de Kiwa Group op groeigebieden zoals duurzaamheid, hernieuwbare energie en cybersecurity. “Cybersecurity is cruciaal voor succes in de digitale en AI-gedreven mobiliteit van de toekomst”, zegt Michel Vandegard, CXO en verantwoordelijk voor Innovatie en nieuwe diensten bij Vinçotte. “Nieuwe technologieën vereisen duidelijke regelgevende kaders. En wij zullen vertrouwen opbouwen met onze expertise in het groeigebied Cybersecurity”.

Van links naar rechts, Patrick Coomans, Ilse Vanderlocht, Marcel Jutte en Michel Vandegard