Vinçotte gebruikt Magnetic Rope Testing voor controle van DEME's Neptune kraan

Vinçotte voerde een uitgebreide magneto-inductieve inspectie uit van de hoofd-, hulp- en giekkabels van DEME's 'Neptune' offshore installatieschip.

DEME's DP2 Offshore Installatie schip 'Neptune' wordt ingezet bij de installatie van offshore windturbines. Het schip vaart met 4 Azimuth Thrusters en maakt gebruik van 4 palen in de zeebodem voor stabiliteit. De Neptune is 60 m lang, 35 m breed en heeft een diepgang van 6 m. Het heeft een dekoppervlak van 2000 m2 en kan tot 1600 ton aan materiaal opslaan.

Uitgerust met de Huisman-kraan van Sarens met een capaciteit van 600 ton, speelt het schip een centrale rol in het snel uitrollen van offshore windturbines en het vergroten van de capaciteit voor groene energie.

Met een krap venster voor inspectie van slechts 6 uur en een korte responstijd was deze inspectie een echte uitdaging. Gezien de aanzienlijke tijdsdruk was MRT (Magnetic Rope Testing) voor ons de ideale NDT-techniek voor deze opdracht.

Dankzij ons teamwerk en onze expertise konden we met succes 3 kabels inspecteren binnen een krap tijdsbestek en overtroffen we concurrenten die slechts 2 kabels in een volledige dag konden inspecteren.

Met behulp van MRT identificeerden we defecten in de kabels die voorheen niet werden opgemerkt door visuele inspectie,

Lees meer over deze opdracht in onze nieuwe case study!

MRT case study - DEME - Neptune Offshore Installation Vessel (in het Engels)