08 juli Actualiteit , Events

Innoptus Solar Team onthult verbeterde Infinite zonnewagen

Het Innoptus Solar Team organiseerde eind juni het "Race to South-Africa" evenement in Droneport Sint-Truiden, België, waar ze al hun partners uitnodigden.

Het was het gevolg van 12 maanden hard werk door het team in voorbereiding op de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika, 's werelds meest extreme race voor zonneauto's.

Het hoogtepunt van het evenement was de onthulling van de innovatieve Infinite zonneauto van het team. Dit exclusieve evenement bood een blik op de 20 jaar voortdurende innovatie door het Innoptus Solar Team. Gasten zagen een presentatie die liet zien hoe het Infinite-model van de 2023-race zorgvuldig is ge-upgrade om de zware Zuid-Afrikaanse uitdaging aan te kunnen.

Tijdens het evenement werd ook een live demonstratie gegeven van de capaciteiten van de Infinite. Deelnemers zagen de zonnewagen over het parcours navigeren en waren onder de indruk van de bliksemsnelle bandenwissel door de pitcrew, die in minder dan een minuut klaar was!

Naast de live demo werd een video gepresenteerd over de 20-jarige geschiedenis van het Innoptus Solar Team, met een fascinerende terugblik op de reis en prestaties van het team.

Alle ogen zijn nu gericht op het Innoptus Solar Team terwijl ze zich voorbereiden om hun innovatieve Infinite te testen in de Zuid-Afrikaanse zon!