Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
feb28

De picobrouwerij Beerstorming uit Brussel heeft van het onafhankelijk klimaatadviesbureau CO2Logic en Vinçotte het CO2-Neutral label gekregen voor het bier BS#0028 GMGK.

Meer lezen
feb17

In deze aflevering van "Alle zaken op een rijtje" op bezoek bij Vinçotte legt Femke Elpers, Talent Acquisition Manager, uit wat het betekent om bij Vinçotte te werken en vertelt Marco Croon, CEO voluit over Vinçotte 3.0 waarbij Vinçotte dichter bij de klant komt en voluit gaat voor digitalisering.

Meer lezen
feb13

Vinçotte realiseerde als eerste de vernieuwde controle van windturbines. En dat is een primeur waar we trots op zijn. De Vinçotte business unit Energy & Other Procesindustries voerde in december met succes de controle uit van 4 windturbines in de buurt van Nijvel. Dat was de allereerste controle van windturbines volgens het Waals regeringsdecreet van 13 februari 2014.

Meer lezen
feb13

Door nieuwe Europese regelgeving en de liberalisering van de markt, verdwijnt de bescherming van de fietssector. Tot voor kort was deze immers gekoppeld aan een opleiding voor zelfstandige verkoop en herstelling. Maar hoe onderscheidt de koper vandaag nog de hobbyist en de sporadische verkoper van de professionele vakman?

Meer lezen
feb11

Vorige week kwam de redactie van "Alle zaken op een rijtje" opnieuw opnames maken bij Vinçotte. In deze aflevering waren ze te gast bij Olivier Goossens - Directeur Vinçotte Controlatom, Dirk Debusscher - Executive Vice President (Petro) Chemicals & Pharmaceuticals en Jos Windey - Chief Operations Officer.

Meer lezen
feb07

Meer dan 2 jaar en 83945 arbeidsuren waren nodig om de hoogoven HF6 van ArcelorMittal in Seraing te ontmantelen. Om deze ontmanteling in alle veiligheid voor de werknemers te laten verlopen deed ArcelorMittal beroep op de gespecialiseerde business unit Energy & Other Procesindustries van Vinçotte.

Meer lezen
feb03

Vorige week kwam de redactie van "Alle zaken op een rijtje" opnames maken bij Vinçotte voor de eerste aflevering met Katrien Bolsens, Manager Vinçotte Academy, Michel Vandegard, Executive Vice President Discrete Manufacuring & Logistics en Guido Laridaen, Executive Vice President Building.

Meer lezen
jan10

Op 1 maart 2018 is Vinçotte aanwezig op Prenne 45, het bijscholings- en netwerkevenement van Prebes voor preventieadviseurs in de Brabanthal in Leuven.

Meer lezen
nov29

Op donderdag 23 november werden in het Koloniënpaleis in Tervuren voor de 4e maal de Fireforum Awards 2017 voor de beste projecten rond brandveiligheid uitgereikt. Vinçotte was zeer verheugd om als partner aanwezig te zijn tijdens deze uitreiking. Ontdek snel de winnaars.

Meer lezen
nov07

150 jaar geleden Marie Curie geboren werd, de moeder van de radioactiviteit? Vandaag worden haar ontdekkingen nog steeds gebruikt, onder meer voor de behandeling van kanker door bestraling. Vinçotte Controlatom zorgt dan weer voor de veiligheid van deze bestralingstoestellen.

Meer lezen