Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jul25

‘Duurzaam’, ‘oceaanvriendelijk’ of ‘ecologisch’. Het zijn befaamde milieuclaims die bedrijven graag maken, maar helaas vaak holle marketingslogans blijken te zijn. Dat kan niet meer volgens Europa.

Uit een Europees onderzoek blijkt dat meer dan de helft van deze claims ongegrond, misleidend of vaag is. Het toont aan dat producten niet zo milieuvriendelijk zijn als ze worden voorgesteld, wat neerkomt op pure greenwashing. Daar komt verandering in: de Europese Commissie lanceert een voorstel voor een greenwashing-wet, de ‘Green Claim Directive’.

Meer lezen
nov15

Het nieuwe Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties of kortweg AREI is er met een volledig nieuw hoofdstuk 7.22 over de voeding van elektrische wegvoertuigen.

Meer lezen
aug29

Een niet-onderbouwd of zelfs onterecht ecolabel of milieuclaim wordt beschouwd als greenwashing en is een groot risico voor een bedrijf.

Meer lezen
jan22

Zoals vermeld in onze nieuwsbrief van december zal vanaf 1 januari 2021 ISACert verder gaan onder de naam Vinçotte Nederland.

Dit heeft als gevolg dat u voor IFS de certification agreement opnieuw dient te ondertekenen en dat de portal aangepast dient te worden. Dit dient in orde gebracht te worden 4 weken voordat de audit plaatsvindt of 4 weken voor de start van het IFS onaangekondigd tijdsvenster.

Meer lezen
dec11

Wij brengen u graag op de hoogte van enkele belangrijke wijzigingen:

Meer lezen
sep29

Wij brengen u graag op de hoogte van enkele belangrijke wijzigingen: GRMS 6.1, BRC Gluten-Free Certification Program (BRC GFCP), elektronisch facturatie, nieuwe norm - COVID-19 SafeZone, IFS Food v7 en een reminder in verband met de recalls.

Meer lezen
jun03

Op 1 juni ging het nieuwe AREI van start. Vanaf gisteren gebeuren dan ook alle elektriciteitskeuringen volgens het nieuwe AREI en we leverden gisteren ook meteen het eerste -volledig digitale- rapport af volgens het nieuwe AREI.

Meer lezen
mei19

Sinds 2016 worden cobots of “collaborative robots” door bijna alle grote traditionele robotbouwers gemaakt en verkocht als aanvulling op de bekende industriële robots. Door hun flexibiliteit, lagere aanschafprijs en veiligheid gaan ze een belangrijke rol spelen in het productieproces. Cobots zijn zoals andere robots onderworpen aan de Machinerichtlijn 2006/42/EC. Elke werkgever die cobots invoert, is verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid” van zijn werknemers en hierbij gelden de voorschriften voor het gebruik van arbeidsmiddelen in de CODEX - Boek IV - Titel 2, het ARAB en het AREI.

Om u wegwijs te maken doorheen alle voorschriften maar ook inzicht te geven in de technische aspecten die achter deze nieuwe technologie verscholen zitten, de wettelijke aspecten, hoe te implementeren in de bedrijfsstructuur,... hebben we deze whitepaper voor u samengesteld.

Meer lezen
mei06

IFS (International Featured Standards) is ervan overtuigd dat waarnemingen ter plaatse de sleutel vormen tot de productie van veilige producten. Alleen een auditor kan de integriteit van het product, de fabricageprocessen en de competentie van de medewerkers beoordelen. Dit betekent dat certificaten alleen kunnen worden afgegeven na een beoordeling ter plaatse. IFS's referentie-accreditatie-instelling heeft dit standpunt bevestigd. In deze periode van het Coronavirus kunnen de beoordelingen ter plaatse echter vaak niet plaatsvinden als gevolg van de voorzorgsmaatregelen die door de regeringen zijn genomen. Toch is er in de markt behoefte aan oplossingen op afstand. Om aan deze behoeften te voldoen heeft IFS een Remote Surveillance Check ontwikkeld.

Meer lezen
apr27

We hebben vandaag 27 april 2020 een nieuwe nota ontvangen van de FOD Economie in verband met de controleactiviteiten van de elektrische installaties tijdens de COVID-19 crisis.

Meer lezen
  • 1
  • 2